Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των αστυνομικών – “Μας έχουν στοχοποιήσει” – ΦΩΤΟ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αστυνομικοί έξω από το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης δηλώνοντας ότι βιώνουν έντονη στοχοποίηση τόσο από την κοινωνία, όσο και από εκλεγμένους βουλευτές.

«Θέλουμε επιτέλους από τα πολιτικά κόμματα πράξεις ουσίας και όχι λόγια υποκρισίας». Αυτό δηλώνει ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Θόδωρος Τσαϊρίδης. Ο κ. Τσαϊρίδης υποστήριξε πως το αστυνομικό σώμα θέλει να βρίσκεται δίπλα στον πολίτη και όχι απέναντί του, αφήνοντας παράλληλα αιχμές κατά των εκάστοτε κυβερνήσεων.

«Σκοπός της σημερινής διαμαρτυρίας είναι να αναδείξουμε ότι οι αστυνομικοί θέλουν μια αστυνομία δίπλα στον πολίτη και όχι μια αστυνομία που θα χρησιμοποιείται από την εκάστοτε κυβέρνηση κατά το δοκούν για όλα τα κοινωνικά και πολιτικά προβλήματα αυτού του τόπου.

«Γίνονται καθημερινές επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα»

Ζούμε μια απίστευτη στοχοποίηση τον τελευταίο καιρό, με καθημερινές επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα, σε αστυνομικούς οι οποίοι εκτελούν υπηρεσία έξω στον δρόμο και φτάσαμε στο σημείο να μπαίνουν γκαζάκια ακόμη και σε οικοδομές όπου διαμένουν αστυνομικοί». Και πρόσθεσε: «Αυτή η στοχοποίηση σε καμία περίπτωση δεν θα σταματήσει όταν εκλεγμένοι βουλευτές από το βήμα της Βουλής μάς αποκαλούν φασιστοειδή και ασκέρι εγκληματιών. Θα πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις επιτέλους να αποφασίσουν τι αστυνομία θέλουν και για ποιο λόγο θέλουν την αστυνομία.

«Θέλουμε τις κάμερες για να ελεγχόμαστε»

Εμείς καταθέτουμε συνεχώς προτάσεις. Η εξαγγελία του Πρωθυπουργού για κάμερες ήταν μια πρόταση που καταθέσαμε εμείς στις 19 Δεκεμβρίου του 2019. Ζητάμε εμείς οι ίδιοι να τοποθετηθούν οι κάμερες ώστε να ελεγχόμαστε για το πώς επιλαμβανόμαστε σε όλα τα περιστατικά, να υπάρχει πλήρες οπτικοακουστικό υλικό και να μην υπάρχουν βίντεο “κόψε – ράψε” όπου θα στοχοποιούν τους αστυνομικούς και θα χρησιμοποιούνται όπως συμφέρει συγκεκριμένους χώρους. Από εκεί και πέρα ζητάμε να γίνουν ιδιώνυμα οι επιθέσεις εναντίον δημοσίων λειτουργών. Συγκεκριμένες ακραίες ομάδες διαχρονικά σπάνε, καίνε, ρημάζουν, εκτελούν δολοφονικές επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων και δυστυχώς μέχρι και σήμερα δεν υπάρχει αυστηρό τιμωρητικό πλαίσιο για να περιοριστεί η δράση αυτών. Απαιτούμε μια σύγχρονη αστυνομία η οποία θα εκπαιδεύεται σε σύγχρονες εγκαταστάσεις, όπως όπως γίνεται σε όλη την Ευρώπη. Θέλουμε μία αστυνομία που θα είναι δίπλα στον πολίτη και όχι απέναντι σε αυτόν. Επιτέλους θέλουμε από τα πολιτικά κόμματα πράξεις ουσίας και όχι λόγια υποκρισίας» τόνισε ο κ. Τσαϊρίδης.

Πηγή: thesstoday.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ