Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή άνδρας που παρίστανε τη γυναίκα στο Instagram – Πώς εκδικήθηκε θύμα του

Μια πολύ περίεργη υπόθεση κρύβεται πίσω από τη σύλληψη ενός άνδρα στη Θεσσαλονίκη. Ο άνδρας, που έχει ήδη προφυλακιστεί, συνελήφθη από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος το πρωί της 28ης Οκτωβρίου 2022 και σε βάρος του  σχηματίστηκε δικογραφία για συκοφαντική δυσφήμηση μέσω διαδικτύου, εξύβριση, απειλή και παράνομη πρόσβαση σε ηλεκτρονικά δεδομένα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, όλα ξεκίνησαν όταν ένας άνδρας άρχισε να συνομιλεί μέσω Instagram με ένα προφίλ το οποίο φαινόταν να ανήκει σε γυναίκα. Κάποια στιγμή βαρέθηκε, άρχισε να μην δείχνει ενδιαφέρον και έκοψε την επικοινωνία. Όπως αποδείχθηκε, το προφίλ ήταν ψεύτικο, καθώς ο κάτοχός του ήταν τελικά άνδρας που παρουσιαζόταν ως γυναίκα. Μάλιστα, όταν σταμάτησε να του απαντά στα μηνύματα, εκείνος εκνευρίστηκε. Έτσι αποφάσισε να τον εκδικηθεί.

Ανέβασε φωτογραφίες του θύματος σε μια ιστοσελίδα γνωριμιών για ομοφυλόφιλους, δημιούργησε προφίλ με τα στοιχεία του, και έγραψε πως δήθεν αναζητά άνδρες για να γνωρίσει. Το θύμα άρχισε να δέχεται μηνύματα από αγνώστους και όταν διαπίστωσε τι είχε συμβεί, προχώρησε σε καταγγελία στην ΕΛ.ΑΣ.

Ακολούθησε ψηφιακή ανάλυση στοιχείων και δεδομένων από όπου και προέκυψαν τα στοιχεία του δράστη καθώς και ο τόπος κατοικίας του, γεγονός για το οποίο ενημερώθηκε η αρμόδια εισαγγελική Αρχή. Ο άνδρας συνελήφθη και σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συσκευή κινητής τηλεφωνίας και 2 κάρτες SIM. Ο συλληφθείς μετά την απολογία του στον εισαγγελέα, οδηγήθηκε στη φυλακή.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη του άνδρα

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνελήφθη πρωινές ώρες της 28ης Οκτωβρίου 2022 στη Θεσσαλονίκη, ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για συκοφαντική δυσφήμηση μέσω διαδικτύου, εξύβριση, απειλή και παράνομη πρόσβαση σε ηλεκτρονικά δεδομένα.

Η διερεύνηση της υπόθεσης πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εισαγγελικής παραγγελίας, μετά από σχετική έγκληση ημεδαπού, σύμφωνα με την οποία άγνωστος με τον οποίο συνομιλούσε στο παρελθόν μέσω διαδικτυακών εφαρμογών, προέβη συστηματικά σε συνεχείς τηλεφωνικές κλήσεις και αποστολή εξυβριστικών και απειλητικών μηνυμάτων σε βάρος του. Παράλληλα δημιούργησε πλήθος πλαστών λογαριασμών σε ιστοσελίδες γνωριμιών με τα στοιχεία του καταγγέλλοντα, με αποτέλεσμα αυτός να γίνεται δέκτης ενοχλητικών μηνυμάτων από αγνώστους.

Ακολούθησε κατάλληλη ψηφιακή ανάλυση στοιχείων και δεδομένων από όπου και προέκυψαν τα στοιχεία του δράστη καθώς και ο τόπος κατοικίας του, γεγονός για το οποίο ενημερώθηκε η αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Στο πλαίσιο αυτό και με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδας, ο ανωτέρω συνελήφθη στα όρια του αυτοφώρου ενώ κατά την έρευνα στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συσκευή κινητής τηλεφωνίας και 2 κάρτες SIM.

Τα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ