Θεσσαλονίκη: Στατικούς ελέγχους στα κτίρια του ΑΠΘ ζητούν φοιτητές και οικότροφοι

Την πραγματοποίηση άμεσων ελέγχων στατικότητας στα κτίρια του Αριστοτελείου πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ζήτησαν το μεσημέρι της Τρίτης 13 Ιουνίου σε συνέντευξη τύπου εκπρόσωποι φοιτητικών συλλόγων και οικότροφοι, που διαμένουν στις φοιτητικές εστίες.

Συγκεκριμένα, η πρόεδρος του φοιτητικού συλλόγου του τμήματος Χημείας στο ΑΠΘ και μέλος της εκτελεστικής γραμματείας του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών Χριστίνα Σταμούλη έκανε λόγο για υποχρηματοδότηση των σχολών και των υποδομών του πανεπιστημίου και ζήτησε να ληφθούν μέτρα προσεισμικού ελέγχου των κτιρίων, αντιπυρικής θωράκισης και αντιπλημμυρικής προστασίας, αλλά και η πρόβλεψη σχεδίου αντίδρασης, ενδεχόμενης καταστροφής της εργαστηριακού, ή του ερευνητικού εξοπλισμού από φυσικά φαινόμενα.

Ακόμη, ζήτησε να εγκατασταθούν εναλλακτικά συστήματα ανατροφοδότησης του ρεύματος σε περιπτώσεις διακοπών, αισθητήρες για την αυτόματη παύση της λειτουργίας δικτύων σε περίπτωση διαρροής, κλιματιστικά στις αίθουσες και στα εργαστήρια, κ α.

«Οι ανάγκες για τις υποδομές είναι πάνω από είκοσι εκατομμύρια το χρόνο και δίνονται μόνο δύο και αυτά με καθυστέρηση», τόνισε η Χ.Σταμουλη.

Εκ μέρους των οικοτρόφων των φοιτητικών εστιών, ο Αναστάσιος Πολυχρονιάδης, μέλος της διοίκησης της ΣΟΦΕΘ υποστήριξε ότι «στις εστίες διαμένει μόλις το 2% των αναγκών των φοιτητών του ΑΠΘ» και αναφέρθηκε σε λειτουργικά προβλήματα των κτιρίων, καθώς και σε συχνές διακοπές του διαδικτύου μέσα στην εξεταστική περίοδο, ενώ ζήτησε την ανέγερση νέων εστιών χωρίς ΣΔΙΤ και την αναβάθμιση των υπαρχουσών υποδομών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ