Θεσσαλονίκη: Σοκαριστικό ΒΙΝΤΕΟ από τη στιγμή της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη

Ένα σοκαριστικό βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη, είδε το φως της δημοσιότητας.

Στο βίντεο φαίνεται η στιγμή που οι δράστες χτυπούν με μανία τα θύματά τους. Από τα χτυπήματα, έπεσε νεκρός ο 19χρονος Άλκης.

Οι δράστες αποχωρούν από το σημείο, επιβιβάζονται στα δύο αυτοκίνητα που τους περίμεναν να ολοκληρώσουν το αποτρόπαιο έργο τους και τρέπονται σε φυγή.

Θεσσαλονίκη: Δείτε το σοκαριστικό βίντεο από τη στιγμή τη δολοφονίας

Θεσσαλονίκη: Ποιος είναι ο 23χρονος που συνελήφθη για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη

Ο 23χρονος που συνελήφθη το μεσημέρι της Τετάρτης για τη δολοφονία του Άλκη στη Θεσσαλονίκη, φέρεται να ομολόγησε την πράξη του, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες.

Πρόκειται για έναν νεαρό αλβανικής καταγωγής, που φέρεται να έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για οπαδική βία, καθώς έχει τραυματίσει κι άλλο άτομο και σε βάρος του εκκρεμεί δίκη. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, το 2019 είχε σχηματιστεί σε βάρος του δικογραφία καθώς σε επεισόδιο που είχε σημειωθεί τότε, είχε μαχαιρώσει έναν φίλαθλο.

Ο 23χρονος έχει γεννηθεί στη Θεσσαλονίκη και ζει στη χώρα μας, με άδεια διαμονής. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 23χρονος ήταν μεταξύ των ατόμων που προσήχθησαν χθες το βράδυ, στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Φέρεται να είναι ο ιδιοκτήτης ενός εκ των δύο αυτοκινήτων, στα οποία επέβαιναν οι δράστες της δολοφονικής επίθεσης.

Όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες, οι Αρχές έφτασαν στα ίχνη του αξιοποιώντας υλικό από κάμερες ασφαλείας, ενώ τον 23χρονο φέρεται να έχει αναγνωρίσει και ένας φίλος του αδικοχαμένου Άλκη. Επίσης πληροφορίες του enikos.gr αναφέρουν πως συνελήφθη κοντά στο σημείο της δολοφονίας του 2019. Τέλος, υπάρχουν αναφορές ότι πιθανότατα μετά τη φονική επίθεση στην περιοχή Χαριλάου, πήγε σε σύνδεσμο που βρίσκεται σχετικά κοντά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΛ.ΑΣ. προσπαθεί να ταυτοποιήσει και εργαστηριακά τον 23χρονο, με το αίμα που έχει βρεθεί στο ένα από τα δύο αυτοκίνητα που χρησιμοποίησαν οι δράστες της δολοφονικής επίθεσης.

Αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, αύριο, Πέμπτη.

Δολοφονία Άλκης Δράστης Δολοφονία Άλκης Δράστης

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη του 23χρονου

Αναλυτικά, σε ανακοίνωση με τίτλο “άμεση σύλληψη ατόμου για υπόθεση ανθρωποκτονίας 19χρονου στην περιοχή Χαριλάου”, η ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνει τα εξής:

“Οι άμεσες προανακριτικές ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οδήγησαν στη σύλληψη ατόμου που εμπλέκεται σε υπόθεση ανθρωποκτονίας 19χρονου στην περιοχή Χαριλάου (σχετ. το από 01-02-2022 Δ.Τ. της Υπηρεσίας μας).

Συγκεκριμένα, πρόκειται για 23χρονο αλλοδαπό, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη έπειτα από ενδελεχείς έρευνες και επιστάμενες αναζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης, πραγματοποιήθηκε νομότυπη έρευνα σε Σύνδεσμο Φιλάθλων αθλητικής ομάδας στο κέντρο της πόλης, κατά την οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:

-Αναδιπλούμενοι σουγιάδες,
-Κράνη,
-Βεγγαλικά χειρός,
-Κροτίδες,
-Διάφορα εργαλεία (φτυάρια, σφυριά, δικράνια κ.α.),
-Μεταλλικοί σωλήνες,
-Ξύλινα ρόπαλα

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές, ενώ η αστυνομική έρευνα – προανάκριση συνεχίζεται”.

Θεσσαλονίκη δολοφονία 19χρονου - ΕΛΑΣ

Θρήνος στην κηδεία του Άλκη: «Αφήστε με, θέλω να πάω μαζί του» φώναζε ο πατέρας του

Απέραντος θρήνος στην κηδεία του 19χρονου Άλκη, που δολοφονήθηκε στη Θεσσαλονίκη, επειδή υποστήριζε την ομάδα του Άρη.

Η κηδεία του άτυχου νεαρού τελέστηκε στη Βέροια και συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου. Συγγενείς, φίλοι και γνωστοί με λευκά γαρίφαλα στα χέρια είπαν το τελευταίο αντίο στον αδικοχαμένο Άλκη. Λευκά γαρίφαλα υπήρχαν και πάνω στο λευκό φέρετρο του 19χρονου.

Τραγικές φιγούρες οι γονείς και οι συγγενείς του Άλκη, οι οποίοι έφτασαν στα Κοιμητήρια, υποβασταζόμενοι, μη μπορώντας να συνειδητοποιήσουν ότι δεν θα αντικρίσουν ξανά το παιδί τους.

Ραγίζει καρδιές η κραυγή του πατέρα του Άλκη

«Θέλω να πάω μαζί του, αφήστε με σας παρακαλώ» φώναζε ο πατέρας του αδικοχαμένου Άλκη. Κοντινοί συγγενείς κρατούσαν την μητέρα του Άλκη ώστε να μην καταρρεύσει. Το μόνο που επαναλάμβανε ήταν η φράση: «καλή αντάμωση να έχουμε αγόρι μου».

Κηδεία Άλκη

Κηδεία Άλκη

Κηδεία Άλκη

Ξέσπασε παιδικός φίλος του Άλκη: «Το ότι ήταν Άρης ήταν αρκετό για να βρίσκεται δύο μέτρα μέσα στο χώμα»

«Από ό,τι φαίνεται το ότι ήταν Άρης, ήταν αρκετό για να βρίσκεται σήμερα ο Άλκης δύο μέτρα μέσα στο χώμα» ανέφερε με τρεμάμενη φωνή ο παιδικός φίλος του Άλκη, Λεωνίδας.

Ο Λεωνίδας μίλησε για τον Άλκη με τα καλύτερα λόγια, και όπως μεταφέρει ο ίδιος, κανείς δεν είχε να πει κάτι άσχημο για αυτόν. «Πραγματικά δεν θυμάμαι να έχει προκαλέσει ποτέ. Για κανέναν λόγο. Δεν είναι ένα οπαδικό επεισόδιο, αλλά μια τυφλή δολοφονική ενέργεια» ανάφερε ο νεαρός μιλώντας στο thesstoday.gr.

Ο φίλος του 19χρονου φιλάθλου του Άρη, τονίζει με απόλυτη σιγουριά πως ο Άλκης δεν είχε καμία σχέση με συνδέσμους, αλλά απλώς του άρεσε το ποδόσφαιρο.

«Χωρίς να φταίει σε τίποτα, τον έπιασαν έξω από το σπίτι του, το λέω και τρέμω, και από ότι φαίνεται ήταν αρκετό για να βρίσκεται σήμερα δύο μέτρα κάτω από το χώμα. Είναι άδικο. Την τελευταία φορά τον είδα τον Σεπτέμβριο, όπου βλέπαμε και πάλι μπάλα» ανέφερε.

Ανακοίνωση του 2ου ΓΕΛ Βέροιας για τον Άλκη: «Ζει μέσα στις καρδιές μας»

Ανακοίνωση για τον αδικοχαμένο Άλκη Καμπανό εξέδωσε το 2ο ΓΕΛ Βέροιας. Ένας τόπος και ένα σχολείο όπου σημαδεύτηκαν τα όμορφα παιδικά χρόνια του 19χρονου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Για τον Άλκη…

Περήφανο παράστημα, θάρρος γνώμης, ευγένεια τρόπων, σπινθηροβόλο βλέμμα, φιλομάθεια, πολυπραγμοσύνη, καλοπροαίρετη διάθεση, φίλαθλο πνεύμα, αστείρευτο γέλιο! Αυτός ήταν ο Άλκης που γνωρίσαμε τα δύο τελευταία χρόνια της μαθητικής του πορείας στο 2ο ΓΕΛ Βέροιας.

Τον αποχαιρετήσαμε φοιτητή αλλά σήμερα συγκλονισμένοι όλοι, καθηγητές, μαθητές, απόφοιτοι – συμμαθητές του θρηνούμε το χαμό αυτού του γελαστού και ευγενικού παιδιού, που τόσο βίαια και άδικα κόπηκε το νήμα της ζωής του, ως θύματος τυφλής οπαδικής βίας.

Στην οικογένεια του εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον ανείπωτο πόνο που βιώνει.

Ο Άλκης δε ζει δίπλα μας πια… αλλά ζει μέσα στις καρδιές μας!!!

Ας αποτελέσει ο άδικος θάνατος αυτού του νέου παιδιού αφορμή για περισυλλογή και ενδοσκόπηση όλων μας, απλών πολιτών και Πολιτείας κι ας γίνει μια ουσιαστική αρχή για υπεύθυνη και αποτελεσματική διαχείριση κάθε φαινομένου βίας.

Σύλλογος Καθηγητών 2ου ΓΕΛ Βέροιας
Μαθητές και μαθήτριες 2ου ΓΕΛ Βέροιας».

Η άγρια δολοφονική επίθεση

Ο 19χρονος Άλκης περπατούσε με φίλους του στην περιοχή Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη, κοντά στο γήπεδο του Άρη, όταν δέχτηκαν άγρια επίθεση από ομάδα ατόμων που κατέβηκαν από δύο αυτοκίνητα και τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, μιλούσαν ελληνικά.

Αρχικά τους ρώτησαν τι ομάδα είναι και στη συνέχεια τους επιτέθηκαν με μαχαίρια και δρεπάνια. Ο 19χρονος Άλκης τραυματίστηκε στο πόδι, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του από ακατάσχετη αιμορραγία, ενώ τα άλλα δύο παιδιά τραυματίστηκαν, χωρίς να κινδυνεύσει η ζωή τους.

Στην παρέα του Άλκη ήταν ακόμα δύο άτομα που κατάφεραν να διαφύγουν και να γλυτώσουν από τους αδίστακτους δράστες.

Ο 19χρονος Άλκης έμενε αυτήν την περίοδο στη Βέροια, λόγω του πατέρα του που είναι αξιωματικός του στρατού. Έως τα χρόνια του Γυμνασίου κατοικούσε στο Φάληρο της Θεσσαλονίκης και πήγαινε σχολείο στο 31ο Γυμνάσιο. Ο ίδιος ερχόταν συχνά στη Θεσσαλονίκη, καθώς διατηρούσε αρκετές φιλίες από τα παιδικά του χρόνια.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 19χρονος Άλκης ήταν φίλαθλος του Άρη, πήγαινε στο γήπεδο σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, αλλά δεν ήταν γνωστός για την οργανωμένη οπαδική του δράση, ενώ δεν συμμετείχε σε συμπλοκές μεταξύ οπαδών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ