Θεσσαλονίκη: Ρεβεγιόν σε Airbnb – Σχεδόν στο 100% η πληρότητα

Σχεδόν στο 100% έφτασε στη Θεσσαλονίκη η πληρότητα για τα Airbnb -ιδίως στις μονοκατοικίες- με φόντο το ρεβεγιόν της πρωτοχρονιάς, καθώς τα νέα μέτρα της κυβέρνησης οδήγησαν χιλιάδες άτομα σε… αλλαγή των σχεδίων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του thesstoday.gr

Η λειτουργία των καταστημάτων έως τις 02.00 σε συνάρτηση με την απαγόρευση της μουσικής ώθησαν τους Θεσσαλονικείς στην ακύρωση των αρχικών κρατήσεων σε εστιατόρια και κέντρα διασκέδασης, ενώ ταυτόχρονα η αναζήτηση για κατάλυμα τύπου Airbnb γνώρισε κατακόρυφη αύξηση, λίγες ώρες πριν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαχειριστών Ακινήτων (ΠΑΣΥΔΑ), Ανδρέας Χίου, εξηγεί στο ThessToday.gr ότι το μπάτζετ ενοικίασης για δύο νύκτες έχει ίδια τιμή με το ρεβεγιόν σε κατάστημα εστίασης, καθώς ενδεικτικά μια παρέα των έξι ατόμων έχει τη  δυνατότητα να διαμείνει σε μονοκατοικία με ποσά που κυμαίνονται από 100 έως 160 ευρώ. Παράλληλα, όπως αναφέρει ο ίδιος, στη Θεσσαλονίκη -ακόμη και εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος- έχουν απομείνει ελάχιστα ακίνητα τύπου Airbnb, εικόνα η οποία παρουσιάζεται αντίστοιχα σε Αθήνα, Πάτρα και Ηράκλειο.

«Τα ακίνητα στη Θεσσαλονίκη είναι σχεδόν όλα κλεισμένα ακόμη και μέσα στην πόλη. Μετά τα νέα μέτρα ο κόσμος έψαχνε από την Πέμπτη να κλείσει κατάλυμα της τελευταίας στιγμής, με στόχο να διασκεδάσει οικογενειακά ή με φίλους την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, σε χαλαρό κλίμα», τόνισε αρχικά ο κ. Χίου, υπογραμμίζοντας ότι οι πληρότητες αγγίζουν σχεδόν το 100%, αφορούν στην πλειονότητά τους μονοκατοικίες, ενώ το ενδιαφέρον εκδηλώνεται κυρίως από τους Θεσσαλονικείς, αλλά και από Γερμανούς, Άγγλους και Γάλλους τουρίστες.

πάρτι ρεβεγιόν

Στο στόχαστρο τα  παράνομα πάρτι – «Αποτρεπτικό το πρόστιμο των 50.000 ευρώ»

Μπορεί από το καλοκαίρι του 2020 η Airbnb να ανακοίνωσε την παγκόσμια απαγόρευση όλων των πάρτι και εκδηλώσεων σε καταλύματα μέχρι νεοτέρας λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό, όμως δεν είναι λίγοι εκείνοι που αψήφησαν τα μέτρα και τον κίνδυνο διασποράς του ιού, μισθώνοντας στο παρελθόν σπίτια και βίλες για να διασκεδάσουν με τις παρέες τους χωρίς να τηρούν κανένα μέτρο προστασίας.

Ήδη στη Θεσσαλονίκη το τελευταίο διάστημα το φαινόμενο των παράνομων πάρτι βρίσκεται εκ νέου σε έξαρση, καθώς την προηγούμενη εβδομάδα διοργανώθηκαν διαδοχικά event από εξειδικευμένες ομάδες εκδηλώσεων, ενώ το ραντεβού σύμφωνα με τις πληροφορίες του ThessToday.gr ανανεώθηκε απόψε τα μεσάνυχτα, σε μυστική τοποθεσία, λίγο έξω από το κέντρο.

Για τον λόγο αυτόν ο Ανδρέας Χίου επισημαίνει ότι «εμείς σαν ιδιοκτήτες έχουμε αρκετά εργαλεία για να δούμε αν πρόκειται να γίνει κάποιο πάρτι. Και η ίδια η Airbnb απαγορεύει τα πάρτι, οπότε αν κάποιος αντιληφθεί το οτιδήποτε ενημερώνει την εταιρεία και έχει το δικαίωμα να ακυρώσει την κράτηση και να ζητήσει από τον ενοικιαστή να φύγει.

Καλό είναι αν οι γείτονες ακούσουν φασαρία να ενημερώσουν τον διαχειριστή του ακινήτου και να σταματήσουν το πάρτι, ή ακόμη και την ΕΛΑΣ. Αν ο επιχειρηματίας δηλώσει ότι η εκδήλωση γίνεται εν αγνοία του, τότε δεν θα βρει μπελά», δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΑΣΥΔΑ, υπογραμμίζοντας ότι «ευτυχώς ανέβηκαν τα πρόστιμα, γιατί η επιβολή των 2.000 ευρώ δεν ήταν τίποτα. Το πρόστιμο των 50.000 ευρώ πιστεύω θα είναι πολύ αποτρεπτικό».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ