Θεσσαλονίκη: «Πήγε στο νοσοκομείο με αιματουρία κι έφυγε ετοιμοθάνατος» καταγγέλλουν συγγενείς ασθενή

Μία νέα καταγγελία συγγενών ασθενούς, βλέπει το φως της δημοσιότητας στη Θεσσαλονίκη. Η οικογένεια ενός 83χρονου που μεταφέρθηκε στην εφημερία της ουρολογικής κλινικής στο νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος» το μεσημέρι του Σαββάτου καταγγέλλουν ότι έζησε μαρτυρικές ώρες και προχωρούν σε μήνυση. 

«Έφτασε στην εφημερία με μόνο πρόβλημα την αιματουρία και έφυγε ετοιμοθάνατος» αναφέρει στο ThessToday.gr ο νομικός σύμβουλος Φώτης Γροντάς, ο οποίος γνωστοποιεί ότι ήδη η πλευρά της οικογένειας έχει υποβάλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, όλα ξεκίνησαν όταν το περασμένο Σάββατο, 27 Αυγούστου, 2022 ο ηλικιωμένος άνδρας εμφάνισε αιματουρία στο Κέντρο Αποκατάστασης όπου νοσηλεύονταν. Άμεσα κινήθηκαν οι διαδικασίες και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τον μετέφερε στον Άγιο Δημήτριο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ThessToday.gr κατά τη διακομιδή του οι διασώστες παρέλαβαν και ένα συνοδευτικό έγγραφο, το οποίο ανέφερε πως ο ασθενής χρήζει υποστήριξης με οξυγόνο. Κάτι το οποίο, σύμφωνα με τον νομικό σύμβουλο της οικογένειας, Φώτη Γροντά δεν έγινε ποτέ στον Άγιο Δημήτριο, με αποτέλεσμα η υγεία του 83χρονου να εκτεθεί σε κίνδυνο.

«Τα παιδιά του 83χρονου ενημερώθηκαν ότι ο πατέρας τους είναι απλώς παρατημένος στη Βραχεία Νοσηλεία χωρίς κανένα μέτρο και πως εισέρχεται σε κωματώδη κατάσταση με εμφανή μεγάλη δυσκολία στην αναπνοή – και πως παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις τους προς γιατρούς και νοσηλευτές δεν ασχολείται κανείς ούτε να τον κοιτάξει, μην ξέροντας τι άλλο να κάνουν με καλούν στο νοσοκομείο και διαπιστώνω ότι επί 3,5 ώρες ήταν χωρίς οξυγόνο», ανέφερε ο κ. Γροντάς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κατάσταση της υγείας του ηλικιωμένου απότομα παρουσίασε μεγάλη επιδείνωση, με κίνδυνο ακόμη να χάσει και τη ζωή του. «Οι ιδιώτες τραυματιοφορείς καθώς τον ανέβασαν στο ασθενοφόρο, πήραν μέτρηση κορεσμού οξυγόνου με οξύμετρο για να λάβουν αποτέλεσμα κορεσμού 80%», τόνισε, συμπληρώνοντας πως αμέσως μετά κρίθηκε απαραίτητη η επιστροφή του στο Κέντρο Αποκατάστασης.

Μεταφέρθηκε αλλού για να μην πεθάνει

Οι εφιαλτικές στιγμές για τον 83χρονο και την οικογένειά του όμως, δεν σταμάτησαν εκεί. Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, ο γιατρός του Κέντρου Αποκατάστασης καλεί εκ νέου την οικογένεια, για να την ενημερώσει πως ο πατέρας τους έχει εισέλθει σε ημικωματώδη κατάσταση με αρτηριακή πίεση από 4 έως απροσδιόριστη, και πρέπει να μεταφερθεί εκ νέου σε εφημερεύουσα παθολογική κατεπειγόντος πριν επέλθει η κατάληξη. Ο 83χρονος εισήχθη σε παθολογική εφημερίας στο νοσοκομείο Πολυγύρου, όπου κατά τις 21:30 η παθολόγος ενημέρωσε την οικογένεια να περιμένουν τα χειρότερα, καθώς η πίεση δεν ανεβαίνει με τίποτα και πως ο ασθενής είναι σηπτικός.

«Κατά την διάρκεια της νύχτας η κατάσταση άρχισε να βελτιώνεται μερικώς και να διαφαίνεται μια αχτίδα ελπίδας αναστροφής της, πράγμα που συνέχισε να διαφαίνεται και κατά την διάρκεια της χθεσινής ημέρας», ανέφερε ο κ. Γροντάς.

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου

Μετά την περιπέτεια του 83χρονου, ο οποίος πλέον νοσηλεύεται και η υγεία του παρουσιάζει βελτίωση, τα τρία παιδιά του ηλικιωμένου υπέβαλαν μήνυση κατά όλη της βάρδιας στην εφημερία του Σαββάτου στον «Άγιο Δημήτριο», κατά των επιμελητών, αλλά και κατά της διοίκησης του νοσοκομείου, ενώ θα ζητηθεί και κατεπείγουσα έρευνα από την εισαγγελία.

«Με έναν εγκληματικό τρόπο αδιαφόρησαν για έναν άνθρωπο ο οποίος έσβηνε μπροστά στα μάτια τους. μέσα στο νοσοκομείο και δεν έκαναν απολύτως τίποτα» υποστήριξε ο κ. Γροντάς, προσθέτοντας ότι και ο ίδιος ήταν αυτόπτης μάρτυρας των γεγονότων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.