Θεσσαλονίκη: Ο δολοφόνος της ηλικιωμένης είχε διαρρήξει ξανά το σπίτι της

Σοκ έχει προκαλέσει στη Θεσσαλονίκη η άγρια δολοφονία μιας ηλικιωμένης από έναν 20χρονο διαρρήκτη.

Η 88χρονη γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή, έπειτα από τα χτυπήματα που δέχθηκε από τον δράστη, ο οποίος εισέβαλε στο σπίτι της με σκοπό να κλέψει χρήματα.

Όπως προκύπτει από την ανακοίνωση της Αστυνομίας, ο 20χρονος είχε εισβάλει στο σπίτι της άτυχης γυναίκας πριν από περίπου δέκα μήνες και της είχε αποσπάσει 640 ευρώ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

«Εξιχνιάσθηκε, έπειτα από μεθοδική και ενδελεχή έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή συνεργείου της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, υπόθεση απόπειρας ληστείας σε βάρος ηλικιωμένης, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατό της.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 20χρονου ημεδαπού, ο οποίος συνελήφθη σήμερα (07-09-2021) δυνάμει σχετικού εντάλματος που εκδόθηκε.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, βραδινές/πρώτες πρωινές ώρες της 01/02-09-2021, ο συλληφθείς εισήλθε στην οικία 88χρονης στην περιοχή του Βαθύλακκου Θεσσαλονίκης, όπου με τη χρήση σωματικής βίας προσπάθησε ανεπιτυχώς να εντοπίσει και να αφαιρέσει χρηματικό ποσό.

Η ηλικιωμένη μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης, όπου κατέληξε έτερη ημέρα.

Στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης, ο παραπάνω αναζητήθηκε και εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, σε περιοχή της Ευκαρπίας.

Επιπλέον, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι προ δέκα μηνών περίπου, ο 20χρονος εισήλθε στην ίδια οικία και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των (640) ευρώ και άλλα αντικείμενα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στις αρμόδιες δικαστικές αρχές».

Πώς έγινε η άγρια δολοφονία

Θεσσαλονίκη-Δολοφονία

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του thestival.gr όλα συνέβησαν τα μεσάνυχτα της 1ης Σεπτεμβρίου, όταν ο διαρρήκτης εισέβαλε στο σπίτι της ηλικιωμένης, στον Βαθύλακκο Θεσσαλονίκης.

Όπως φέρεται να παραδέχτηκε ο ίδιος στους αστυνομικούς, όταν διαπίστωσε ότι μέσα στο σπίτι βρισκόταν η ηλικιωμένη, άρχισε να την χτυπά, προκειμένου να του αποκαλύψει πού έκρυβε τις οικονομίες της.

Τότε, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, η 88χρονη έχασε τις αισθήσεις της από τα χτυπήματα και εκείνος τράπηκε σε φυγή, χωρίς να πάρει κάτι από το σπίτι.

Το επόμενο πρωί, η οικιακή βοηθός εντόπισε την ηλικιωμένη χωρίς τις αισθήσεις της.

Η άτυχη γυναίκα διακομίστηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όπου νοσηλεύτηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Ωστόσο, δεν κατάφερε να κερδίσει τη μάχη και πέθανε το πρωί της 4ης Σεπτεμβρίου.

 

Πώς η ΕΛ.ΑΣ. έφτασε στα ίχνη του δράστη

 

Θεσσαλονίκη-Δολοφονία

Τη διερεύνηση της υπόθεσης ανέλαβαν αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Πληροφορίες της ιστοσελίδας αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί συνέλεξαν υλικό από κάμερες ασφαλείας από την περιοχή κι έτσι εντόπισαν τον 20χρονο να κυκλοφορεί πλησίον της οικίας της ηλικιωμένης, λίγη ώρα μετά το συμβάν.

Επιπλέον, στην οικία της ηλικιωμένης εντοπίστηκε αποτύπωμα του δράστη.

Οι αστυνομικοί είχαν στη διάθεσή τους και τη μαρτυρία ενός γείτονα, ο οποίος έδειξε τον 20χρονο ως τον δράστη της αποτρόπαιας πράξης.

Ο 20χρονος κλήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. για κατάθεση και φέρεται να ομολόγησε την πράξη του.

Σε βάρος του εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης και σήμερα οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα.

 

Πηγή φωτο: Grtimes.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ