Θεσσαλονίκη: Νύχτα επεισοδίων με χημικά και προσαγωγές – Ανθρωποκυνηγητό στο campus

Μπαράζ επεισοδίων το βράδυ της Παρασκευής στην ευρύτερη περιοχή γύρω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

H Εγνατία μετατράπηκε σε πεδίο μάχης από το ύψος του ΑΠΘ μέχρι την οδό Αριστοτέλους, αμέσως μετά τη συγκέντρωση στην Καμάρα και μετά τα επεισόδια νωρίτερα στο ΑΠΘ.

Το σκηνικό θύμιζε «πόλεμο», με συνεχείς ρίψεις αντικειμένων από ομάδες διαδηλωτών, όπως πέτρες και βόμβες μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις, με τις τελευταίες να απαντούν, κάνοντας χρήση χημικών, χειροβομβίδων κρότου λάμψης, αλλά και ρίψεις νερού από τον «Αίαντα».

Τα εκτεταμένα επεισόδια ξέσπασαν στο ύψος των Πανεπιστημίων και επεκτάθηκαν μέχρι και την οδό Αριστοτέλους.  Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε … ρινγκ, με οδοφράγματα, φωτιές σε κάδους απορριμμάτων, «βροχή» χημικών και βομβών μολότοφ εκατέρωθεν, με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να γίνει αποπνικτική.

Ο κύριος όγκος των διαδηλωτών απωθήθηκε προς την οδό Εγνατία, στο ύψος της Αριστοτέλους, με τον «Αίαντα» να κάνει συνεχώς ρίψεις νερού για να απομακρύνει το πλήθος.

Διαμαρτυρίες πολιτών για αναίτια χρήση χημικών

Να σημειωθεί πως λίγο πριν από τις 12.00 και κατά την διάρκεια της συναυλίας του Θανάση Παπακωνσταντίνου στα γρασίδια της Φιλοσοφικής στο ΑΠΘ, υπό άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, η πλευρά της ΕΛΑΣ έκανε εκτεταμένη χρήση χημικών και κρότου λάμψης.

Συγκεκριμένα, κόσμος που συμμετείχε στη συναυλία διαμαρτυρήθηκε προς τις Αστυνομικές δυνάμεις για αναίτια χρήση χημικών σε χώρο όπου βρισκόταν και απλός κόσμος με παιδιά. Οι πολίτες μάλιστα ανέφεραν ότι κινδύνεψε κόσμος να ποδοπατηθεί ή να αντιμετωπίσει πρόβλημα ασφυξίας, καθώς στο χώρο της συναυλίας βρισκόταν χιλιάδες άτομα.

Υπενθυμίζεται πως το μεσημέρι της Παρασκευής ξέσπασαν επεισόδια μεταξύ φοιτητών και αστυνομίας έξω από την ΣΘΕ ενώ η ΕΛΑΣ προχώρησε στη σύλληψη δύο ατόμων με την κατηγορία της διατάραξης της κοινής ειρήνης.

Από την αστυνομία είχαν προσαχθεί συνολικά τρία άτομα και με αφορμή την εξέλιξη αυτή, μέλη φοιτητικών συλλόγων προέβησαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, επί της οδού Μοναστηρίου.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η ένταση ξεκίνησε όταν εκτοξεύτηκαν διάφορα αντικείμενα, όπως αβγά και μπουκάλια προς την ομάδα της ΟΠΠΙ, με τις αστυνομικές δυνάμεις, που ήταν παραταγμένες στο σημείο, να κάνουν χρήση χημικών, προκειμένου να τους διαλύσουν.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ