Θεσσαλονίκη: Νέα βίντεο από την στιγμή της τρανσφοβικής επίθεσης στην Αριστοτέλους – «Δεν θα μείνετε ατιμώρητοι» λέει ένα από τα θύματα

Τρανσφοβική επίθεση στο πιο κεντρικό σημείο της Θεσσαλονίκης, στην πλατεία Αριστοτέλους, δέχθηκαν δύο τρανς άτομα από πολυπληθής ομάδα νεαρών, το βράδυ του Σαββάτου, με αποτέλεσμα να αναγκαστούν να εισέλθουν σε ένα κατάστημα εστίασης, προκειμένου να προστατευτούν.

Της Κωνσταντίνας Χαϊνά

Όλα συνέβησαν περίπου στις 22:30, όταν περισσότερα από 100 άτομα που βρίσκονταν στην πλατεία Αριστοτέλους, κινήθηκαν εναντίον των δύο τρανς ατόμων που έτυχε να περνάνε από το σημείο. Όπως φαίνεται και στα βίντεο που κυκλοφόρησαν στα social media, αρχικά τους επιτέθηκαν λεκτικά, ενώ στη συνέχεια άρχισαν να τους πετούν μπουκάλια και να τους φτύνουν.

Τα δύο θύματα της επίθεσης, μπήκαν σε ένα κατάστημα εστίασης για να προστατευτούν, και άμεσα κλήθηκε η ΕΛ.ΑΣ. στο σημείο, η οποία προχώρησε σε 25 προσαγωγές υπόπτων. Από τους προσαχθέντες οι 21 συνελήφθησαν, εκ των οποίων οι 11 είναι ανήλικοι και οι 10 ενήλικοι. Στο σύνολο των συλληφθέντων οι 12 είναι αλλοδαποί.

Σημειώνεται πως την υπόθεση έχει αναλάβει η Υπηρεσία Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα, αυτόπτες μάρτυρες που ήταν μπροστά στην ρατσιστική επίθεση, έγραψαν στα social media πως οι δράστες άρχισαν να κυνηγάνε τα δύο τρανς άτομα προκειμένου να τα ξυλοκοπήσουν.

Δείτε βίντεο από την στιγμή της επίθεσης

Σε νέα βίντεο που κυκλοφορούν στα social media, ακούγονται οι δράστες να γιουχάρουν τα δύο τρανς άτομα, με τους πολίτες που τα υπερασπίζονται να λένε «ρε παιδιά μην τους πειράζετε, δεν σας πείραξαν σε κάτι», ωστόσο η επίθεση συνεχίστηκε με ρίψη μπουκαλιών.

@provc1ntcyu♬ som original – 𝒆𝒅𝒖𝒆𝒗𝒍’𝒔

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Thanasis McMorait (@mcmorait)

«Θα φτάσω στα άκρα για να τιμωρηθούν»

Ένα από τα δύο θύματα της τρανσφοβικής επίθεσης, έδωσε την δική του «απάντηση» για τα όσα συνέβησαν, μέσω ενός στόρι στο Instagram.

«Δεν θα μείνετε ατιμώρητοι. Θα μάθετε τι σημαίνει σεβασμός, θα μάθετε να εσωτερικεύετε όλο αυτόν τον θυμό με τα εαυτά σας, και όχι να εκφράζεστε επιθετικά σε άλλα άτομα. Δεν είναι η πρώτη, ούτε η τελευταία επίθεση που δέχομαι, βέβαια ποτέ ξανά σε τέτοιο scale. Αλλά θα σας πω, ότι δεν θα τα βάλω κάτω, θα φτάσω στα άκρα να τιμωρηθούν και να παραδειγματιστούν τέτοιου είδους συμπεριφορές! Άμα χρειαστεί θα πληρώσω και με την ίδια μου την ζωή.

Για όλα τα 20 χρόνια που ζω και παλεύω, θα τα χαρίσω προς όλα τα άτομα που έχουν χαθεί άδικα. Μπορεί να νομίζετε ότι έχετε το ελεύθερο να επιτίθεστε σε μειονότητες, αλλά στην πραγματικότητα δεν έχετε καμία ελευθερία. Όχι κοινωνική, αλλά προσωπική, και για αυτό σας λυπάμαι πραγματικά, που δεν έχετε εκφραστεί ούτε μία φορά στην ζωή σας αληθινά, που δεν θα καταφέρετε ποτέ να μάθετε τι σημαίνει αλληλεγγύη».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ