Θεσσαλονίκη: Νέα ντοκουμέντα από την αιματηρή καταδίωξη – Τι θα ισχυριστεί η πλευρά του 16χρονου

Το φως της δημοσιότητας βλέπουν νέα ντοκουμέντα από την αιματηρή καταδίωξη στην Θεσσαλονίκη, που είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του 16χρονου Ρομά στο κεφάλι από πυροβολισμό αστυνομικού.

Θεσσαλονίκη: «Θέλω Δικαιοσύνη» λέει η σύζυγος του 16χρονου Ρομά

Σε νέα φωτογραφία που παρουσίασε το MEGA, φαίνεται το σημείο που βρέθηκαν οι κάλυκες αλλά και εκεί που προσέκρουσε το όχημα. Με αυτές τις φωτογραφίες η οικογένεια του 16χρονου υποστηρίζει ότι πιθανότατα η μηχανή δεν ήταν εν κινήσει, αλλά ακινητοποιημένη την ώρα που ο αστυνομικός πυροβόλησε. Η πλευρά του 16χρονου θα ισχυριστεί ότι o αστυνομικός βρισκόταν ακριβώς εδώ πάνω στις γραμμές του τρένου όταν πυροβόλησε αφού οι κάλυκες κατέληξαν στο σημείο σε απόσταση 30 εκ. ο ένας από τον άλλο. Σύμφωνα με το Mega, υπάρχει και ένα βίντεο στο οποίο φαίνεται το αγροτικό όχημα του 16χρονου Ρομά να κάνει μία απότομη αναστροφή ενώ καταδιώκεται από την ομάδα ΔΙΑΣ.

«Το αγροτικό όχημα πρέπει να πέρασε ελάχιστα δίπλα από τα πόδια μας»

Ο συνεπιβάτης του αστυνομικού που πυροβόλησε ισχυρίζεται ότι ο 16χρονος Ρομά προσπάθησε να τους εμβολίσει με το αυτοκίνητο.

Θεσσαλονίκη: Θρίλερ με τον θάνατο του 87χρονου στον Λαγκαδά – Τι έδειξε η έρευνα της Πυροσβεστικής

«Εκείνη τη στιγμή το όχημα ξεκίνησε ξαφνικά και με ταχύτητα να έρχεται κατά πάνω μας και με καταφανή σκοπό να μας χτυπήσει με το μπροστινό μέρος του αγροτικού. Η μόνη μας επιλογή ήταν να κινηθούμε γρήγορα ευθεία προλαβαίνοντας τη σύγκρουση για κλάσματα του δευτερολέπτου. Μάλιστα, το μπροστινό μέρος του αγροτικού οχήματος πρέπει να πέρασε ελάχιστα δίπλα από τα πόδια μας» ανέφερε ο αστυνομικός στην απολογία του.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ