Λαμία: Γέννησε στο σπίτι της με τη βοήθεια του ΕΚΑΒ

Το «θαύμα» της γέννησης ενός μωρού, έζησαν ο γιατρός και δύο διασώστες του ΕΚΑΒ Λαμίας, το μεσημέρι του Σαββάτου. Η κλήση στο κέντρο του ΕΚΑΒ ανέφερε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη τοκετός, σε σπίτι στη Λαμία. Στο σημείο έσπευσε μία πλήρης μονάδα του ΕΚΑΒ με τον γιατρό Κωνσταντίνο Μπερκέτη και πλήρωμα τους Κώστα Παπακώστα και Κώστα Αγγελάκη.

Όπως αναφέρει το lamiareport.gr, στο σπίτι είχαν σπεύσει και μαίες προκειμένου να βοηθήσουν την γυναίκα στη γέννα. Παρουσία και του πληρώματος του ασθενοφόρου, η μητέρα έφερε στον κόσμο ένα αγοράκι. Η γέννα έγινε φυσιολογικά, ενώ το βρέφος είναι υγιέστατο. Πρόκειται για το τρίτο παιδάκι της οικογένειας.

Ο γιατρός κ. Μπερκέτης έδωσε οδηγίες ώστε σε περίπτωση οποιασδήποτε επιπλοκής, να ειδοποιηθεί ξανά η υπηρεσία προκειμένου η λεχώνα και το βρέφος να μεταφερθούν στο νοσοκομείο.

Βέβαια, είχαν ήδη ενημερωθεί όλοι οι υπεύθυνοι ιατροί εφημερίας του νοσοκομείου όπως και οι διαβιβαστές βάρδιας του ΕΚΑΒ, μαζί με την διεύθυνση του Παραρτήματος της υπηρεσίας ώστε όλα να πάνε καλά για την ασφάλεια του νεογνού και της μητέρας.

Σε ανάρτησή του στα social media, ο γιατρός αναφέρει:

«Το μήνυμα της Γεννήσεως του Ιησού Χριστού του Ναζωραίου είχε πάντα για μένα ιδιαίτερο νόημα , αλλά εφέτος θα έρθει να επιβεβαιώσει πόσο μεγάλο ρόλο παίζει η Πίστη μου στα θεία και η βοήθεια που δέχομαι καθημερινά από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου στα επείγοντα ήδη από τα φοιτητικά μου χρόνια στο Πανεπιστήμιο της Αθηνάς Σοφίας στην αιώνια πόλη της Ρώμης.

Εύχομαι σε όλους ένα πραγματικά δημιουργικό και όμορφο Σαββατοκύριακο με αγάπη ομόνοια και θετική διάθεση παρά τις δυσκολίες της καθημερινότητας.

Είθε όλα τα παιδιά του κόσμου να γεννιούνταν όπως το άρρεν βρέφος σήμερα λίγες μέρες πριν το θαύμα της Γεννήσεως του Ιησού Χριστού».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ