Θεσσαλονίκη: Κρατούσαν ομήρους Αφγανούς – Επεισοδιακή η σύλληψη του ενός δράστη

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται ένας 24χρονος Πακιστανός, ο οποίος μαζί με τρεις ομοεθνείς του κρατούσε στο σπίτι τους ομήρους τρεις Αφγανούς, στη Θεσσαλονίκη.

Οι Αστυνομικοί  του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θέρμης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης ταυτοποίησαν και έναν 25χρονο, ενώ οι δύο συνεργοί τους αναζητούνται.

Σε βάρος των τεσσάρων ατόμων σχηματίστηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της αρπαγής, παράνομης μεταφοράς – προώθησης μεταναστών στο εσωτερικό της Χώρας, εκβίασης και απείθειας.

Στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών αστυνομικοί πραγματοποίησαν χθες το μεσημέρι (2/8), παρουσία δικαστικού λειτουργού, έρευνα σε σπίτι στην ευρύτερη περιοχή της Πλατείας Δημοκρατίας.

Εντός του σπιτιού εντοπίστηκε ο 24χρονος, ο οποίος στη θέα των αστυνομικών προσπάθησε ανεπιτυχώς να διαφύγει σκαρφαλώνοντας από το μπαλκόνι της οικίας στην ταράτσα της οικοδομής και εν συνεχεία σε παρακείμενες ταράτσες.

Επιπλέον, μέσα στο διαμέρισμα εντοπίστηκαν τρεις αλλοδαποί από το Αφγανιστάν οι οποίοι κατά δήλωση τους είχαν εισέλθει στη χώρα προ έξι ημερών και κρατούνταν παρά τη θέληση τους, με την άσκηση ψυχολογικής και σωματικής βίας, από τον 24χρονο και τους συνεργούς του ενώ ζητούσαν το ποσό των 3.000 ευρώ (έκαστος) από τις οικογένειες τους για την απελευθέρωση τους.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ