Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε 21χρονη Ισπανίδα για κορονοπάρτι με 53 φοιτητές

Ποινή φυλάκισης έξι μηνών και 10 ημερών, με τριετή αναστολή επιβλήθηκε σε μία 21χρονη Ισπανίδα, η οποία κατηγορείται ότι διοργάνωσε κορονοπάρτι, με τη συμμετοχή 53 φοιτητών, σε αποθήκη στην Τούμπα, το βράδυ της Τρίτης.

Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης έκρινε ένοχη την 21χρονη για παραβίαση των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν λόγω του κορονοϊού και για διατάραξη κοινής ησυχίας, ενώ της αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας.

Η ίδια πάντως η 21χρονη, σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes, ισχυρίστηκε στην απολογία της ότι δεν γνώριζε για τους περιορισμούς που ισχύουν στην Ελλάδα λόγω της πανδημίας και υποστήριξε πως ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος, το οποίο μίσθωσε, δεν την είχε ενημερώσει. Επιπλέον, ανέφερε πως βρίσκεται στην Ελλάδα εδώ και λίγο καιρό, καθώς συμμετέχει σε πρόγραμμα erasmus του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η αστυνομική έφοδος στο κορονοπάρτι

Στο πάρτι που έγινε σε αποθήκη στην Τούμπα, συμμετείχαν 53 φοιτητές από την Ισπανία και την Ιταλία, που επίσης φέρονται να συμμετέχουν στο πρόγραμμα erasmus. Περίοικοι ανέφεραν πως από τη φασαρία ξεσηκώθηκε ολόκληρη η γειτονιά και ενημερώθηκε αρμοδίως η αστυνομία. Οι αστυνομικοί μετέβησαν τα ξημερώματα στην αποθήκη και σύμφωνα με πληροφορίες, όταν οι νεαροί τους αντιλήφθηκαν την παρουσία τους, φέρονται να κλείδωσαν την πόρτα και να έσβησαν τα φώτα. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως κάποιοι από τους συμμετέχοντες στο πάρτι επιχείρησαν να διαφύγουν από το παράθυρο, που βρίσκεται στον πίσω χώρο της αποθήκης, χωρίς όμως να τα καταφέρουν. Ένοικος της απέναντι πολυκατοικίας περιγράφει το πώς ξύπνησε στις 4 τα ξημερώματα και αντίκρισε 10 περιπολικά οχήματα και μηχανές της αστυνομίας να βρίσκονται κάτω από το σπίτι του.

Στις εικόνες που δημοσίευσε το GRTimes.gr, φαίνονται ποτά, μπύρες και πλαστικά ποτήρια μίας χρήσης, τόσο στον εσωτερικό χώρο της αποθήκης, όσο και έξω απ’ αυτή.

Πολλοί από τους συμμετέχοντες, διαμένουν σε διαμερίσματα κοντά στην αποθήκη, όπου στήθηκε το πάρτι. Οι αστυνομικοί βεβαίωσαν πρόστιμα ύψους 300 ευρώ σε 52 άτομα και 3.000 ευρώ στην 21χρονη Ισπανίδα, η οποία και συνελήφθη.

Πηγή/ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ: GRTimes

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ