Θεσσαλονίκη: Καρέ – καρέ η «εισβολή» διαρρήκτη σε καφέ- μπαρ στον Εύοσμο – Έφυγε με 5 μπουκάλια αλκοόλ

Θλιβερή καθημερινότητα αποτελούν οι διαρρήξεις καταστημάτων εστίασης ιδιαίτερα στην Δυτική Θεσσαλονίκη. Διαρρήκτης μπούκαρε τις πρωινές ώρες της Τρίτης σε καφέ-μπαρ στον Εύοσμο, κλέβοντας πέντε μπουκάλια με αλκοόλ, όπως φαίνεται στο βίντεο ντοκουμέντο του Thesstoday.gr.

Ο διαρρήκτης χωρίς καν να έχει μπει στον κόπο να καλύψει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του παραμένει στο κατάστημα για ένα λεπτό και 15 δευτερόλεπτα.
Παρόλο που ο συναγερμός χτυπάει από την πρώτη στιγμή, δεν δείχνει να ενοχλείται και συνεχίζει να ψάχνει σχολαστικά στο κατάστημα, ενώ λίγο αργότερα, φεύγει κρατώντας στο χέρι τα… λάφυρά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Thesstoday.gr, oι καταστηματάρχες στην Θεσσαλονίκη μετατρέπουν σε… φρούρια τις επιχειρήσεις τους, επενδύοντας σε αυξημένα μέτρα ασφαλείας για να γλιτώσουν το κόστος των επισκευών έπειτα από κάθε διάρρηξη, καθώς τις περισσότερες φορές το κόστος αυτό ξεπερνάει τα χρήματα που ξαφρίζουν οι διαρρήκτες από την ταμειακή. Το πιο ασφαλές μέτρο είναι τα σιδερένια στόρια αξίας 1.000 ανά τρία μέτρα, για μια πόρτα καταστήματος, που ωστόσο δεν μπορούν να εγκαταστήσουν όλα τα μαγαζιά εστίασης. Ακόμη και ο συναγερμός φαίνεται ότι δεν πτοεί τους δράστες που σε αρκετές περιπτώσεις συνεχίζουν κανονικά τη διάρρηξη, σαν να μην υπάρχει.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι καταστηματάρχες διαπιστώνουν όχι μόνο πως τα περιστατικά είναι καθημερινά, αλλά και ότι οι «πρωταγωνιστές» είναι οι ίδιοι και οι ίδιοι, που ενώ συλλαμβάνονται και οδηγούνται στις δικαστικές Αρχές, αφήνονται ελεύθεροι και επιστρέφουν ξανά στο… σπορ.

Υπενθυμίζεται άλλωστε ότι μόλις την προηγούμενη Πέμπτη (4/4), σημειώθηκαν δυο ληστείες με διαφορά λίγων λεπτών στην «καρδιά» της Θεσσαλονίκης, με τους δράστες να συλλαμβάνονται επ’ αυτοφώρω από τις δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ