Συνταγή για νηστίσιμο cheesecake: Απολαύστε το κλασικό γλυκό χωρίς γαλακτοκομικά

Αν λατρεύετε το cheesecake αλλά αναζητάτε μια πιο υγιεινή και vegan εναλλακτική, τότε αυτή η συνταγή είναι η ιδανική επιλογή. Σε αυτό το απολαυστικό cheesecake μπορείτε να φτιάξετε μια γέμιση από κρέμα καρύδας, τόφου και κάσιους αντί για τα παραδοσιακά αυγά και την κρέμα γάλακτος. Η βάση από καρύδια και λάδι καρύδας δημιουργεί μια πλούσια γεύση και τραγανή υφή, χωρίς ίχνος βουτύρου.

Υλικά

Για τη γέμιση:

  • 1 ½ φλιτζάνι ωμά κάσιους
  • 225 γραμμάρια τόφου
  • 1 φλιτζάνι κρέμα καρύδας
  • 1 κουταλιά της σούπας καλαμποκάλευρο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • ¾ φλιτζανιού ζάχαρη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμός λεμονιού
  • ⅛ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για τη βάση:

  • 1 φλιτζάνι καρύδια, καβουρντισμένα
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι βρώμης
  • ⅓ φλιτζανιού λιωμένο λάδι καρύδας
  • 3 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Οδηγίες

  1. Προετοιμασία βάσης: Τοποθετήστε τα κάσιους ή τα φουντούκια σε ένα μπολ ανθεκτικό στη θερμότητα. Περιχύστε με βραστό νερό μέχρι να τα καλύψετε κατά 2,5 εκ. και αφήστε τα να μουλιάσουν για 1 ώρα. Εν τω μεταξύ, προθερμάνετε το φούρνο στους 175°C.
  2. Επεξεργαστείτε τα υλικά της βάσης: Στο multi σας, χοντροκόψτε τα μουλιασμένα κάσιους ή φουντούκια μέχρι να γίνουν σαν αλεύρι. Προσθέστε το αλεύρι βρώμης, το λάδι καρύδας, το σιρόπι σφενδάμου και το αλάτι. Ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Πιέστε το μείγμα ομοιόμορφα στον πάτο μιας αποσπώμενης φόρμας 23 εκ.
  3. Ψήσιμο βάσης: Ψήστε τη βάση για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να σφίξει χωρίς να ροδίσει. Αφήστε τη να κρυώσει σε σχάρα για 15 λεπτά.
  4. Στραγγίστε τα κάσιους και ετοιμάστε τη γέμιση: Στραγγίστε τα κάσιους και τοποθετήστε τα σε ένα μπλέντερ ή μούλτι. Προσθέστε το τόφου, την κρέμα καρύδας, το κορν φλάουρ, τη βανίλια, τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού, τον χυμό λεμονιού και το αλάτι. Χτυπήστε μέχρι να γίνει ένα πολύ λείο μείγμα.
  5. Ψήσιμο cheesecake: Σε ένα στρογγυλό ταψί, αδειάστε το μείγμα της γέμισης πάνω από τη βάση. Ψήστε το cheesecake για 50 λεπτά έως 1 ώρα.
  6. Αφήστε το να κρυώσει: Αφήστε το cheesecake να κρυώσει σε σχάρα μέχρι να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου, περίπου 1 ώρα. Στη συνέχεια, βάλτε το στο ψυγείο, χωρίς να το σκεπάσετε, μέχρι να κρυώσει πολύ καλά, για τουλάχιστον 3 ώρες.
  7. Σερβίρισμα: Για να σερβίρετε, περάστε ένα κοφτερό και χαλαρώστε τις άκρες του ταψιού για να αφιαρέσετε το cheesecake.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ