Θεσσαλονίκη: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το φρικτό τροχαίο δυστύχημα στη Μοναστηρίου

Ανακοίνωση για το φρικτό θανατηφόρο τροχαίο με θύμα μία γυναίκα που σημειώθηκε μπροστά από τον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης το μεσημέρι της Τετάρτης (01/11) εξέδωσε η ΕΛΑΣ.

Η γυναίκα έχασε τη ζωή της όταν οδηγός λεωφορείου του ΟΑΣΘ μπήκε στο αντίθετο ρεύμα της οδού Μοναστηρίου και προσέκρουσε στη μηχανή της άτυχης 40χρονος και σε τρία ακόμα οχήματα, ενώ τραυματίστηκε και ο οδηγός και δύο ακόμα άτομα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της αστυνομίας:

«Μεσημβρινές ώρες χθες (01-11-2023), στη διασταύρωση των οδών Μοναστηρίου και Αναγεννήσεως, αστικό λεωφορείο που οδηγούσε 43χρονος ημεδαπός, εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα της οδού Μοναστηρίου (κατεύθυνση προς κέντρο πόλεως) και προσέκρουσε σε δίκυκλη μοτοσυκλέτα και 3 έτερα οχήματα, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό της 40χρονης οδηγού του δικύκλου και τον ελαφρύ τραυματισμό του οδηγού του λεωφορείου και 2 εκ των οδηγών των εμπλεκομένων οχημάτων.

Προανάκριση για τις συνθήκες του δυστυχήματος διενεργεί η Υποδιεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης».

«Τι λέτε ρε παιδιά…» – Τα πρώτα λόγια του οδηγού του λεωφορείου

Σε κατάσταση σοκ ήταν ο οδηγός του λεωφορείου, που παρέσυρε δύο οχήματα αλλά και το μηχανάκι στο οποίο επέβαινε η άτυχη γυναίκα, η οποία τραυματίστηκε θανάσιμα.

Ο οδηγός της γραμμής 23 του ΟΑΣΘ βρίσκεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο και υποβάλλεται σε ιατρικές εξετάσεις. «Τι λέτε ρε παιδιά… Εγώ ξεκίνησα κανονικά το δρομολόγιό μου και μετά μου είπαν στο νοσοκομείο για το δυστύχημα». Αυτές φέρεται να ήταν και οι πρώτες του λέξεις, με αρμόδιες πηγές να υπογραμμίζουν στην ιστοσελίδα ThessToday.gr ότι ο 45χρονος οδηγός, ο οποίος έχει εμπειρία άνω των 10 ετών στο τιμόνι, εμφάνισε απώλεια συνείδησης.

Οι αρμόδιες αρχές αναμένουν την κατάθεση του οδηγού του λεωφορείου, ώστε να λύσουν το παζλ της μοιραίας διαδρομής, μόλις ελάχιστων δευτερολέπτων με αφετηρία τον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο οδηγός του λεωφορείου έχασε τις αισθήσεις του εν κινήσει, μπήκε στο αντίθετο ρεύμα επί της Μοναστηριού και παρέσυρε δύο οχήματα, καθώς και το μηχανάκι της άτυχης γυναίκας, η οποία επέστρεφε από την δουλειά της. Οι συνάδελφοι της άτυχης γυναίκας δηλώνουν συγκλονισμένοι από την τραγωδία.

Βίντεο λίγο μετά το τροχαίο-σοκ

Η ανακοίνωση του ΟΑΣΘ για το τροχαίο

Ανακοίνωση για το φρικτό δυστύχημα με μία νεκρή και τραυματίες στη Θεσσαλονίκη εξέδωσε πριν από λίγο ο ΟΑΣΘ.

«Η Διοίκηση και οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ, εκφράζουν την οδύνη και τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της γυναίκας που έχασε τη ζωή της στο δυστύχημα που συνέβη σήμερα το μεσημέρι, στην οδό Μοναστηρίου» αναφέρει ο Οργανισμός.

«Η οικογένεια του ΟΑΣΘ εκφράζει επίσης τις θερμότερες ευχές της για ταχεία ανάρρωση σε όλους τους τραυματίες» καταλήγει ο ΟΑΣΘ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ