Θεσσαλονίκη: Έτσι δρούσε ο 49χρονος που έκλεβε ελαστικά και ζάντες από αυτοκίνητα – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Συνελήφθη 49χρονος για κλοπές ελαστικών, ζαντών και εξαρτημάτων από σταθμευμένα αυτοκίνητα στη Θεσσαλονίκη

Ζάντες, ελαστικά και άλλα εξαρτήματα έκλεβαν από σταθμευμένα οχήματα στη Θεσσαλονίκη ένας 49χρονος και συνεργός του. Τέλος στη δράση τους έβαλαν έπειτα από πολύμηνη έρευνα αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, η ειδική ομάδα που είχε συσταθεί για τον εντοπισμό των δραστών, ανέλυσε τον τρόπο δράσης τους και κατάφερε να εντοπίσει τον 49χρονο, ο οποίος συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου, το μεσημέρι του Σάββατου 29 Οκτωβρίου στην περιοχή του Ευόσμου. Από κοινού με τον συνεργό του, ξημερώματα της ίδιας ημέρας είχαν αφαιρέσει από παρκαρισμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στην περιοχή της Ανάληψης τρία ζαντολάστιχα.

ζάντες αυτοκίνητα κλοπές

Eίχαν «ρημάξει» δεκάδες αυτοκίνητα στην ανατολική Θεσσαλονίκη και το κέντρο της πόλης

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι από τέλος Δεκεμβρίου του 2021 οι δράστες ενεργώντας κυρίως βραδινές ώρες, προέβησαν σε 44 περιπτώσεις κλοπών ελαστικών, ζαντών και εξαρτημάτων από σταθμευμένα οχήματα σε πυλωτές πολυκατοικιών, αλλά και δημόσιους δρόμους στην Ανατολική Θεσσαλονίκη και στο κέντρο της πόλης, η συνολική αξία των οποίων ανέρχεται στα 66.475 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι διέθεταν ειδικό εξοπλισμό για την αφαίρεση των ελαστικών και των ζαντών από τα αυτοκίνητα, στα οποία τοποθετούσαν αυτοσχέδια στηρίγματα, ώστε να μην γίνονται αντιληπτοί από διερχόμενους πολίτες.

ζάντες αυτοκίνητα κλοπές

Χρησιμοποιούσε για τις κλοπές το αυτοκίνητο της συζύγου του

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 49χρονου βρέθηκε πλήθος εξαρτημάτων αυτοκινήτων (πόρτες, ηλεκτρικοί αισθητήρες, κάμερες κ.ά.) και εργαλείων, ασύρματα χειριστήρια συναγερμών και θυρών γκαράζ και πλήθος κλειδιών οχημάτων.

Επιπλέον, κατασχέθηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας της συζύγου του συλληφθέντα, που χρησιμοποιούσαν για την μετάβαση στα σημεία τέλεσης των κλοπών, στο εσωτερικό του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία ζαντολάστιχα που είχαν αφαιρέσει νωρίτερα και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους, καθώς και διάφορα εργαλεία που χρησιμοποιούσαν για την πραγματοποίηση των έκνομων ενεργειών τους.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ