Θεσσαλονίκη: Ένταση στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την ομοφοβική επίθεση σε τρανς

Ένταση προκλήθηκε πριν από λίγο στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για την ομοφοβική και ρατσιστική επίθεση που εξαπέλυσε ομάδα ατόμων εναντίον δύο μελών της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, χθες το βράδυ στην πλατεία Αριστοτέλους.

Η ένταση προκλήθηκε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα, κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, παρουσία μελών της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας αλλά και ατόμων του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου.

Σύμφωνα με το thestival, ομάδα περίπου 50 κουκουλοφόρων κινήθηκε επιθετικά προς τους συγκεντρωμένους. Το thesstoday μεταδίδει ότι πρόκειται για ομάδες ακροδεξιών, που κινήθηκαν προς το πλήθος κρατώντας πυρσούς.

Όταν διαδηλωτές τους αντιλήφθηκαν, άτομα από την περιφρούρηση της διαδήλωσης άρχισαν να τους κυνηγούν, ενώ σημειώθηκαν και συμπλοκές.

Στιγμές έντασης επικράτησαν και έξω από κατάστημα εστίασης, όπου μπήκε για να προφυλαχτεί ένας από την πρώτη ομάδα. Διαδηλωτές περικύκλωσαν το κατάστημα, φωνάζοντας του να βγει έξω.

Οι αστυνομικές αρχές πραγματοποίησαν έρευνες για τον εντοπισμό των ατόμων που έκαναν την επίθεση και πραγματοποίησε 13 προσαγωγές. Μεταξύ των προσαχθέντων είναι και ανήλικοι, όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες.

Δείτε βίντεο:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ