Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για την καταγγελία περί κυκλώματος μαστροπείας

Στο μικροσκόπιο των εισαγγελικών Αρχών μπαίνει η νέα καταγγελία για κύκλωμα μαστροπείας, που δρα στη Θεσσαλονίκη. Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος ζήτησε τη διερεύνηση της καταγγελίας, που φέρεται να αφορά τη μαρτυρία μιας κοπέλας που επικαλέστηκε ο δικηγόρος Νίκος Διαλυνάς, με αφορμή την υπόθεση της 24χρονης Γεωργίας.

Σύμφωνα με το GRTimes, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης χρέωσε τη συγκεκριμένη αναφορά του δικηγόρου σε εισαγγελέα Πρωτοδικών για να διακριβωθεί η βασιμότητα της καταγγελίας, με τη μορφή του κατεπείγοντος.

Ο δικηγόρος Νίκος Διαλυνάς κατέθεσε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, αλλά και τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, την καταγγελία, τα e-mail και όλες τις πληροφορίες οι οποίες του κοινοποιήθηκαν επώνυμα, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι το συγκεκριμένο κύκλωμα δεν δρα μόνο στη Θεσσαλονίκη.

Κατέθεσε στοιχεία για το κύκλωμα μαστροπείας ο Διαλυνάς – “Αλίευαν κορίτσια μέσω σχολικών εκδρομών”

Στην κατάθεση συγκλονιστικών στοιχείων όσον αφορά στο κύκλωμα μαστροπείας που δρα στην Θεσσαλονίκη προχώρησε την Δευτέρα ο γνωστός ποινικολόγος Νίκος Διαλυνάς.

Ο Νίκος Διαλυνάς προσκόμισε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, αλλά και τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, την καταγγελία και τα email με τις πληροφορίες που έφτασαν στα χέρια του επώνυμα, ενώ δήλωσε ότι το εν λόγω κύκλωμα δεν δρα μόνο στην Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο βίντεο της ιστοσελίδας ThessToday.gr, δεν πρόκειται για μια ομάδα ατόμων που απαρτίζουν το κύκλωμα, αλλά για τρεις. Σημείωσε ακόμη, ότι άτομο που φέρεται να είναι ο αρχηγός της μιας εκ των τριών ομάδων έχει ταξιδιωτικό πρακτορείο στη Θεσσαλονίκη, το οποίο και διοργάνωνε εκδρομές ανηλίκων μαθητριών και μαθητών από ιδιωτικά σχολεία και με αυτόν τον τρόπο μέσω τον συγκεκριμένων εκδρομών “ψάρευε” κορίτσια.

Ακολουθεί η δήλωση του κ. Διαλυνά:

«Πριν από λίγη ώρα κατέθεσα στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης και ταυτόχρονα κατετέθη ήδη στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου με αριθμό πρωτοκόλλου τον οποίον έχω, την καταγγελία καθώς και τα e-mail με όλες τις πληροφορίες, οι οποίες μου ήρθαν επώνυμα και τα οποία περιέχουν συγκλονιστικά στοιχεία για το κύκλωμα το οποίο δρα στη Θεσσαλονίκη και όχι μόνο.

Ταυτόχρονα, σε επικοινωνία που είχα όπου παρίστατο και ο εκπρόσωπος της Κυπριακής Αστυνομίας, του υποσχέθηκα ότι θα στείλω την καταγγελία αντίγραφο για να έχουν κι εκείνοι τα όποια στοιχεία μπορούν να ερευνήσουν. Το μόνο που μπορεί να σας πω, για να μη χαλάσω τις έρευνες οι οποίες πιστεύω ότι θα ξεκινήσουν τάχιστα, είναι ότι στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης δρουν τρεις ομάδες οι οποίες απαρτίζουν το κύκλωμα αυτό, η πληροφοριοδότης που την ευχαριστώ δημόσια για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε και η εμπιστοσύνη αυτή ήταν που την “ανάγκασε” να μου στείλει όλες τις λεπτομέρειες σταδιακά. Είναι με το πραγματικό της όνομα, ζήτησα να ενταχθεί σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, αλλά η ίδια δε δέχτηκε.

Μου είπε ότι δεν πρέπει εκείνη να κρυφτεί, αλλά άλλοι. Σας είπα ότι είναι τρεις ομάδες, σύμφωνα με την καταγγελία την οποία παρέδωσα, είναι συγκλονιστικός ο τρόπος με τον οποίον γίνεται εκτός των άλλων η αλίευση των προσώπων και για πρώτη φορά σας λέω ότι ο φερόμενος ως αρχηγός της μιας εξ αυτών διατηρεί πρακτορείο ταξιδιών στη Θεσσαλονίκη το οποίο διοργάνωνε κατά μεγάλο βαθμό εκδρομές ανηλίκων μαθητριών και μαθητών κυρίως από ιδιωτικά σχολεία και μέσω αυτών των εκδρομών και εξ αυτού του λόγου, γινόταν αλίευση κοριτσιών. Αυτό ήταν συγκλονιστικό για μένα. Επίσης, άλλα στοιχεία δεν μπορώ να σας πω, αλλά αντιλαμβάνεστε ότι πλέον οι άνθρωποι οι οποίοι μας ακούν και έχουν στοιχεία πρέπει να τα δώσουν, διότι εφόσον μπαίνω κι εγώ μπροστά με όποιους κινδύνους αυτό σημαίνει, αυτό πρέπει να τους δώσει εμπιστοσύνη».

Για την καταγγέλλουσα ανέφερε ότι είναι από τις γυναίκες που γνωρίζουν τα πράγματα εκ των έσω, όπως και άλλες γυναίκες που όπως χαρακτηριστικά είπε “έχουν ταλαιπωρηθεί”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ