Θεσσαλονίκη: «Δεν είχα πρόθεση να κάνω κακό» ισχυρίζεται ο Νορβηγός που δολοφόνησε τον αστυνομικό

Σοκαρισμένος δηλώνει ο 44χρονος Νορβηγός, ο οποίος δολοφόνησε με μαχαίρι τον 32χρονο αστυνομικό, σε μπαρ στη Θεσσαλονίκη.

Ο δράστης μετήχθη, αμίλητος και φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο, σήμερα στα δικαστήρια, όπου ο εισαγγελέας του άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο, απόπειρα ανθρωποκτονίας, οπλοφορία και οπλοχρησία.

Βγαίνοντας από τα δικαστήρια ένας άνδρας έτρεξε κατά πάνω του, οργισμένος. Του φώναξε για τον άδικο χαμό του 32χρονου αστυνομικού και ζήτησε να πληρώσει για τη στυγερή δολοφονία.

Από την πλευρά του, ο αλλοδαπός δράστης ισχυρίζεται πως το μοιραίο ξημέρωμα όλα έγιναν επειδή του επιτέθηκε ο αστυνομικός. Ισχυρίζεται πως δεν ήθελε να τον σκοτώσει παρά μόνο προσπαθούσε να προστατεύσει τον εαυτό του.

Σε δήλωσή του στην εκπομπή LiveNews, ο 44χρονος Νορβηγός υποστηρίζει: «Είμαι περίπου 9 χρόνια στην Ελλάδα. Με το θύμα και τον φίλο του μιλούσαμε φιλικά εκείνη την ώρα μέσα στο μπαρ και τα λέγαμε. Δεν κατάλαβα πώς ξεκίνησε ο καβγάς. Εγώ δεν είχα πρόθεση να κάνω κακό. Είχα ήδη πιει. Δεχόμουν κι εγώ χτυπήματα από τους δύο άνδρες. Δεν κατάλαβα τι έκανα και πώς το έκανα όλο αυτό. Τώρα πλέον που έμαθα ότι ο άνθρωπος κατέληξε έχω σοκαριστεί. Δεν μπορώ να το πιστέψω όλο αυτό που έγινε».

Ο δικηγόρος του 44χρονου κατηγορούμενου, Θοδωρής Καραγιαννίδης, δήλωσε πως «η βασική θέση του εντολέα μας είναι ότι δεν είχε καμία πρόθεση να σκοτώσει και μάλιστα ενημερώθηκε χθες 6:30 η ώρα από εμένα για την κατάληξη που είχε το θύμα».

Ο δράστης φέρεται να ήταν μεθυσμένος ακόμα και όταν βρισκόταν στο κρατητήριο, μετά τη δολοφονία. Ρωτούσε τους αστυνομικούς γιατί τον έχουν στο τμήμα. Δεν κατάλαβε πως ο 32χρονος που μαχαίρωσε είχε ξεψυχήσει.

«Αυτό που εμείς θα αναδείξουμε στην πορεία των ετών, είναι πρώτον οι πραγματικές αντικειμενικές συνθήκες κάτω από τις οποίες έγιναν τα μοιραία συμβάντα, δεύτερον σε τι κατάσταση ήταν από πλευρά κατανάλωσης αλκοόλ το σύνολο των συμμετεχόντων, τρίτον η ψυχική υγεία του δράστη», λέει ο δικηγόρος του.

«Δημιουργούσε προβλήματα»

Ο 44χρονος Νορβηγός τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι τον αστυνομικό, χτυπώντας τον στον λαιμό. Ήταν 4 η ώρα, ξημερώματα Πέμπτης όταν ο δράστης άρχισε να τσακώνεται με τον κουμπάρο του αστυνομικού, μέσα στο μπαρ.

Σύμφωνα με μάρτυρες, ο Νορβηγός είχε πιει αρκετά. Μπήκε στη μέση ο 32χρονος αστυνομικός και τελικά η κίνηση να σώσει τον κουμπάρο του, αποδείχθηκε μοιραία.

«Ρητά ισχυρίζεται ότι ήταν μία συμπλοκή στην οποία εκείνη τη στιγμή που επιτέθηκε, δεχόταν γροθιές», λέει ο δικηγόρος του.

Πάντως, γείτονες λένε ότι ήξεραν τον Νορβηγό από τα προβλήματα που είχε δημιουργήσει και παλιότερα στα Λαδάδικα.  «Τον ήξερα, ένας μαλλιάς δημιουργούσε προβλήματα, τον είχε δείρει ο φίλος του, έπινε», λέει ένας μάρτυρας.

Ο 44χρονος κατηγορούμενος έχει πάρει προθεσμία να απολογηθεί αύριο. Την ίδια στιγμή, συγγενείς και φίλοι θα αποχαιρετούν τον 32χρονο αστυνομικό.

«Θα ζητήσουμε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη»

Μιλώντας στο MEGA ο Θοδωρής Καραγιάννης, δικηγόρος του 44χρονου, εστίασε σε τρία ζητήματα: την κατάσταση στην οποία βρισκόταν ο δράστης, την ψυχική του υγεία και την πραγματική αποτύπωση του περιστατικού και της συμπλοκής.

«Επειδή υπάρχει και προηγούμενο από τις νορβηγικές Αρχές, θα ζητήσουμε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη. Στην Ελλάδα δεν έχει ποινικό παρελθόν, μου είπε πως στη Νορβηγία δεν έχει καταδικαστική απόφαση», είπε ο δικηγόρος του 44χρονου.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ