Θεσσαλονίκη: Χαμός σε πτήση με μεθυσμένη επιβάτιδα που χτύπησε το πλήρωμα – Αναγκαστική προσγείωση του αεροπλάνου

Αναγκαστική προσγείωση στον διεθνή αερολιμένα «Μακεδονία», στη Θεσσαλονίκη, έκανε χθες το βράδυ της Κυριακής (15/10), αεροσκάφος που εκτελούσε πτήση από τη Γλασκώβη (Σκωτία) προς την Αττάλεια (Τουρκία), λόγω επιθετικής συμπεριφοράς επιβάτιδας, η οποία φέρεται να βρισκόταν σε κατάσταση μέθης.

Η 61χρονη Βρετανίδα, δύο ώρες μετά την απογείωση του αεροσκάφους, φώναζε και επιτέθηκε με μπουνιές στο πλήρωμα, προκαλώντας στον εαυτό της σωματικές βλάβες αφού χτυπούσε το κεφάλι της στο κάθισμα.

Παρά τις προσπάθειες του πληρώματος να την ηρεμήσουν, εκείνη συνέχισε τη βίαιη συμπεριφορά της. Υπό αυτές τις συνθήκες, ο χειριστής του αεροσκάφους ζήτησε, για λόγους ασφάλειας της πτήσης, να κάνει αναγκαστική προσγείωση στον αερολιμένα «Μακεδονία».

Η Βρετανίδα συνελήφθη από αστυνομικούς του αεροδρομίου και οδηγήθηκε σήμερα Δευτέρα (16/10) στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης.

Της απαγγέλθηκαν κατηγορίες για παρακώλυση των συγκοινωνιών, διασάλευση της τάξης στο αεροσκάφος κατά την πτήση και παράβαση των εντολών κυβερνήτη, ενώ παραπέμφθηκε να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Προανακριτικά, η 61χρονη Βρετανίδα αρνήθηκε να απολογηθεί, τονίζοντας -κατά πληροφορίες- πως ό,τι έχει να πει θα το αναφέρει στο δικαστήριο.

Η δίκη της αναβλήθηκε για αύριο Τρίτη (17/10), καθώς απουσίαζε διερμηνέας της αγγλικής γλώσσας.

Οι δικαστές του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης ήραν την κράτησή της, με την ίδια να δεσμεύεται ότι θα διανυκτερεύσει σε ξενοδοχείο της πόλης ώστε να δώσει το «παρών» στο δικαστήριο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ