Θεσσαλονίκη-ΑΠΘ: Βομβαρδισμένο τοπίο το Πολυτεχνείο – Πέντε προσαγωγές

Καμένες καρέκλες, πεταμένα τραπέζια, κοτρόνες και κουρέλια από τις ρίψεις του Αίαντα, είναι η εικόνα που συνθέτει το σκηνικό στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, όπως μεταδίδει το thesstoday.gr.

Στο εσωτερικό του Πανεπιστημίου καταγράφονται σοβαρές καταστροφές στα μάρμαρα, αντικείμενα τα οποία χρησιμοποιήθηκαν από τους κουκουλοφόρους στη διάρκεια των επεισοδίων.

Εντός του πανεπιστημίου, κάδοι εξακολουθούν να καίνε ενώ έχουν διαλυθεί σκαλοπάτια.

Η ΕΛΑΣ προχώρησε σε νέα επιχείρηση γύρω στις 21.30 από δύο εισόδους, εκτοξεύοντας νερό εντός του Πανεπιστημίου, σύμφωνα με το thesstoday.gr.

Θεσσαλονίκη Πολυτεχνείο

Ομάδα διαδηλωτών μετά την πορεία για την 48η επέτειο του Πολυτεχνείου και με ορμητήριο το ΑΠΘ ξεκίνησε να πετάει μολότοφ, πέτρες και αντικείμενα προς τους αστυνομικούς που βρίσκονταν μέσα στη ΔΕΘ ενώ έβαλε φωτιά και σε κάδους.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η ΕΛΑΣ προχώρησε σε πέντε προσαγωγές ατόμων.

Θεσσαλονίκη Πολυτεχνείο

Ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ απώθησαν τους διαδηλωτές πίσω στο ΑΠΘ νωρίτερα, πραγματοποιώντας αιφνιδιαστική έφοδο μέχρι την κεντρική είσοδο του Πανεπιστημίου αλλά και με ρίψεις νερού.

Μάλιστα, με τη συνδρομή του Αίαντα έσβησαν τη φωτιά στο Πολυτεχνείο. Εστίες φωτιάς δημιουργήθηκαν μέσα στο Πολυτεχνείο και στη Βόρεια Πύλη της ΔΕΘ, οι οποίες έσβησαν από την Πυροσβεστική που έσπευσε στο σημείο.

Θεσσαλονίκη Πολυτεχνείο

Σημειώνεται πως το κέντρο της Θεσσαλονίκης, και ιδιαίτερα το τετράγωνο περιμετρικά του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης ήταν από νωρίς «αστακός» με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις να επιβλέπει για την αποτροπή εντάσεων, σύμφωνα με το thesstoday.gr.

Νωρίτερα οι διαδηλωτές έκαψαν την αμερικανική σημαία έξω από το προξενείο των ΗΠΑ.

Θεσσαλονίκη Πολυτεχνείο

Θεσσαλονίκη Πολυτεχνείο

Οι φωτό από το INTIME και το thesstoday.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ