Θεσσαλονίκη: Αναβλήθηκε η δίκη 55χρονου αρνητή του κορονοϊού, λόγω έλλειψης μαρτύρων

Αναβλήθηκε η δίκη ενός 55χρονου αρνητή του κορονοϊού, ο οποίος είχε συλληφθεί ως συμπαραστάτης-υποστηρικτής πατέρα, που υπέβαλε μήνυση σε εκπαιδευτικούς γιατί δεν άφηναν τον γιο του να εισέλθει στο σχολείο χωρίς self test, στη Θεσσαλονίκη.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης δεν προχώρησε στην εκδίκαση της υπόθεσης, λόγω απουσίας μαρτύρων. Το δικαστήριο όρισε νέα δικάσιμο, τον Οκτώβριο.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του 55χρονου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ψευδή καταμήνυση.

Ο αρνητής πατέρας, η μήνυση σε εκπαιδευτικούς και… ο συμπαραστάτης

Όπως αναφέρει το thesstoday.gr, ο 55χρονος είχε μεταβεί στο τμήμα Αμπελοκήπων – Μενεμένης όπου κρατούνταν ο φίλος του, ένας 45χρονος αρνητής πατέρας ο οποίος συνελήφθη για μήνυση σε εκπαιδευτικούς που δεν επέτρεπαν στο παιδί του να εισέλθει στο σχολείο χωρίς διαγνωστικό έλεγχο.

Στο τμήμα ζήτησε να δει τον συλληφθέντα, προκειμένου να του συμπαρασταθεί στο κρατητήριο χωρίς να έχει προσκομίσει πιστοποιητικό εμβολιασμού ή να τηρεί τα υγειονομικά μέτρα. Όταν οι αστυνομικοί του ζήτησαν να ακολουθήσει το υγειονομικό πρωτόκολλο, ο 55χρονος έκανε μήνυση στον διοικητή του αστυνομικού τμήματος με αποτέλεσμα να συλληφθεί για ψευδή καταμήνυση.

Ο 55χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης μαζί με τον 45χρονο αρνητή πατέρα, ενώ εισερχόμενος στο δικαστήριο είχε αναφερθεί σε «βασανιστήρια που μας επιβάλλουν» δείχνοντας τις χειροπέδες που του είχαν περάσει οι αστυνομικοί.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο 55χρονος είχε απασχολήσει ξανά την κοινή γνώμη όταν είχε πάει σε κομμωτήριο χωρίς ραντεβού και ζήτησε να τον κουρέψει ανεμβολίαστη κομμώτρια, ενώ ο ίδιος δεν φορούσε μάσκα και δεν τηρούσε τα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού. Στη συνέχεια, ο ίδιος, έκανε μήνυση και αγωγή ζητώντας 10.000 ευρώ, ενώ ανέφερε ότι η ιδιοκτήτρια αρνήθηκε να τον εξυπηρετήσει και προσπάθησε να του επιβάλει «βασανισμό».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ