Θεσσαλονίκη: Αναπάντητα ερωτήματα για τον θάνατο του 7χρονου – Τι είναι η νόσος των λεγεωνάριων που ερευνούν οι γιατροί

Ο θάνατος του 7χρονου, που μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη με υψηλό πυρετό και σπασμούς, έχει προκαλέσει θλίψη αλλά και ανησυχία.

Την Τετάρτη μάλιστα μέσα σε κλίμα οδύνης έγινε και η κηδεία του μικρού Μάριου.

Τα ερωτήματα σχετικά με την αιτία του θανάτου είναι πολλά και η οικογένειά του περιμένει απαντήσεις.

Αυτό που εξετάζεται είναι μήπως ο μικρός «έφυγε» από τη ζωή εξαιτίας της νόσου των λεγεωνάριων. Είναι κάτι που ανέφεραν οι γιατροί στον πατέρα του, σύμφωνα με το OPEN, όμως, αναμένονται τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων.

Ο 7χρονος ήταν ένα υγιέστατο παιδί, δεν είχε κάποιο πρόβλημα. Από την Κυριακή είχε αρχίσει να εμφανίζει συμπτώματα και ένα 24ωρο μετά, μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, όπου οι γιατροί έδωσαν μάχη επί 2,5 ώρες για να τον κρατήσουν ζωντανό, όμως δεν τα κατάφεραν.

Η εξακρίβωση της αιτίας αναμένεται πλέον από τους ιατροδικαστές, καθώς δεν έχει διαγνωστεί από τι έφυγε το παιδί.

Τι είναι η νόσος των λεγεωνάριων

Η νόσος των λεγεωνάριων προκαλείται από ένα βακτήριο, μικρόβιο που ζει μέσα σε στάσιμα, λιμνάζοντα ύδατα και συνήθως είναι συχνό σε κλιματιστικά ξενοδοχείων και πλοίων.

Όπως εξήγησε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο παιδίατρος, Μάριος Ανδρέου, «ο χρόνος επώασης από τη στιγμή που ένα άτομο έρθει σε επαφή με το βακτήριο είναι από 2 έως 10 ημέρες και στην αρχή τα συμπτώματα θυμίζουν την γρίπη όπως την ξέρουμε».

Ο κ. Ανδρέου είπε ότι «η επιδείνωση είναι ραγδαία με πνευμονία, πολύ υψηλό πυρετό και διάρροιες. Απαιτείται κατάλληλη αντιμικροβιακή αγωγή για την αντιμετώπισή του».

Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Ανδρέου, δεν είναι εύκολο να υποψιαστεί κάποιος ότι ευθύνεται το εν λόγω βακτήριο ακόμη και όταν φτάσει στο νοσοκομείο και τα δείγματα πρέπει να σταλούν σε εξειδικευμένα εργαστήρια.

Σε κάθε περίπτωση, ο παιδίατρος εξήγησε ότι δεν μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ