Θεοφάνια: Οι 10 φωτογραφίες που ξεχώρισαν από τον εορτασμό σε όλη την Ελλάδα

Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Θεοφάνια σε όλη την Ελλάδα. Μικροί και μεγάλοι εκμεταλλεύτηκαν τον καλό καιρό βρέθηκαν στον αγιασμό των υδάτων. Δείτε τα 10 φωτογραφικά καρέ που ξεχώρισαν από διαφορετικά σημεία της χώρας.

Ηράκλειο Κρήτης

Ο 8χρονος Ευτύχης Σαραντινός ήταν εκείνος ο οποίος κατάφερε να πιάσει τον σταυρό στο Ενετικό Λιμάνι στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου τελέστηκε λίγο μετά τις 11 το πρωί ο Καθαγιασμός των Υδάτων και η Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού για την εορτή των Θεοφανίων.

 

Πάτρα

Η σημαία που άπλωσαν όσοι βούτηξαν για τον σταυρό κέρδισε το χειροκρότημα των πολιτών στην Πάτρα.

Φανάρι

Συγκινητικές στιγμές στο Φανάρι, καθώς αρκετοί ήταν αυτοί που βούτηξαν για να πιάσουν τον σταυρό.

Φανάρι

Αργολίδα

Με καπνογόνα, βάρκες και τζετ σκι έπεσαν οι κολυμβητές για να πιάσουν τον σταυρό στην Νέα Κίο στην Αργολίδα.

Αργολίδα

 

Ιωάννινα

Στα ποτάμια, τα λιμάνια και στην λίμνη Παμβώτιδα των Ιωαννίνων, έγινε με λαμπρότητα ο Αγιασμός των Υδάτων, στην Ήπειρο παρουσία πλήθους κόσμου, ντόπιων και επισκεπτών που επέλεξαν για τον εορτασμό των Θεοφανίων προορισμούς στην περιοχή.

Στα Ιωάννινα, τα Θεοφάνια γιορτάστηκαν με κάθε επισημότητα. Μετά την θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου, η πομπή έφτασε στην λίμνη Παμβώτιδα και ακολούθησε ο Αγιασμός των Υδάτων.

 

Ιωάννινα

Ζαγόρι

Τα πέτρινα γεφύρια της Ηπείρου, από την θρυλική γέφυρα Κοράκου στην ορεινή ‘Αρτα μέχρι την Κόνιτσα, το Ζαγόρι,το γεφύρι της Πλάκας τα Τζουμέρκα γέμισαν με κόσμο για να βιώσουν τον Αγιασμό των Υδάτων με τον παραδοσιακό ηπειρώτικο χρώμα.

Στην Κόνιτσα για 1η φορά η κατάδυση του Σταυρού έγινε στον Αώο ποταμό από το πέτρινο γεφύρι, στις 11:30, μετά το τέλος της Θείας λειτουργίας στους ενοριακούς Ναούς. Δέκα κολυμβητές, κάποιοι με ειδικές στολές για να ανταπεξέλθουν στα πολύ παγωμένα νερά του ποταμού, έπεσαν στο ποτάμι για να πιάσουν τον σταυρό, με την εξωτερική θερμοκρασία να είναι στους 11 βαθμούς.

Ο 19χρονος Δημήτρης Καρακούνος από την Αθήνα που βρισκόταν στην Κόνιτσα για ολιγοήμερες διακοπές ήταν αυτός που έπιασε τον Σταυρό. Πρώτη φορά βούτηξε και στάθηκε τυχερός εισπράττοντας και τις ευχές όλων για τη νέα χρονιά, για υγεία και τύχη.

Πειραιάς

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε και φέτος στο πρώτο μεγάλο λιμάνι της χώρας τον Πειραιά, η τελετή του Αγιασμού των υδάτων χοροστατούντος του Μητροπολίτη Πειραιώς & Φαλήρου κ. Σεραφείμ και παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας.

Στις 11:00 το πρωί, στον προβλήτα απέναντι από τον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Πειραιώς, έγινε η τελετή Αγιασμού των υδάτων ενώ άνδρες του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων βούτηξαν και έπιασαν τον σταυρό.

Πειραιάς

Θεσσαλονίκη

Ο 21χρονος Στέργιος Παγωνίδης από τον Εύοσμο ήταν ο κολυμβητής που έπιασε τον Τίμιο Σταυρό στην τελετή κατάδυσης στα νερά του Θερμαϊκού κόλπου, στην Θεσσαλονίκη.

Για να πιάσουν τον σταυρό έπεσαν στα κρύα νερά τουλάχιστον 35 κολυμβητές, ανάμεσά τους και γυναίκες, ενώ η τελετή έγινε για πρώτη φορά μετά από χρόνια, στην προβλήτα Α’ του λιμανιού, έπειτα από απόφαση του μητροπολίτη Φιλόθεου.

Θεσσαλονίκη

Χανιά Κρήτης

Χανιά

Ζάκυνθος

Η συγκίνηση της γυναίκας που έπιασε και φίλησε πρώτη τον Τίμιο Σταυρό, ήταν πιθανότατα το πιο ξεχωριστό στιγμιότυπο, στα φετινά Θεοφάνεια. Η Ζάκυνθος τα γιόρτασε με εκατοντάδες πολίτες να πηγαίνουν στο λιμάνι, για να δουν τις εικόνες από κοντά. Είχε προηγηθεί λιτανεία από την Μητρόπολη, οροστατούντος του μητροπολίτη Ζακύνθου Διονυσίου.

Ζάκυνθος

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ