“Θέμα της πολιτικής ηγεσίας η εύρεση άλλου χώρου για τη δίκη της Χ.Α”

Για το αίτημα της μεταφοράς της διεξαγωγής της δίκης της Χρυσής Αυγής, σε άλλον χώρο, αρμόδια είναι η πολιτική ηγεσία, υποστήριξε η πρόεδρος του δικαστηρίου.

Παράλληλα, με τη λήξη της σημερινής διαδικασίας, η πρόεδρος ζήτησε στην επόμενη συνεδρίαση να παραδοθεί στο δικαστήριο κατάλογος με τις ημέρες διεξαγωγής των πανελληνίων εξετάσεων, ώστε να συντονιστεί ανάλογα το δικαστήριο.

Ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Κώστας Παπαδάκης μετά το πέρας της διαδικασίας δήλωσε: «Για μια ακόμα φορά σήμερα βρεθήκαμε αντιμέτωποι με κρούσματα κωλυσιεργίας και υποβάθμισης της δίκης της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής. Αναδείχθηκε σήμερα η δυσλειτουργία της αίθουσας και η επικινδυνότητα της περιοχής για τη δημόσια ασφάλεια. Η πρόεδρος του δικαστηρίου μάς κάνει μπαλάκι στον υπουργό και ο υπουργός μάς κάνει μπαλάκι στην πρόεδρο. Η δίκη πρέπει να φύγει από τον Κορυδαλλό και να μεταφερθεί στο Εφετείο».

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, από την πλευρά της, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου, εξερχόμενη των φυλακών, δήλωσε: «Είναι μια μάχη ενάντια στο νεοφασισμό και στο νεοναζισμό, αυτή η δίκη πρέπει να γίνει, πρέπει να έχει όλη τη δημοσιότητα που της αρμόζει, δεν πρέπει να κωλυσιεργεί επειδή η Χρυσή Αυγή δεν παρουσιάζει σαν ένα τέχνασμα δικηγόρους για να μην αποκαλυφθεί η εγκληματική της φύση». Για το πρόβλημα της αίθουσας η κ. Κατριβάνου είπε πως «πρέπει να αλλάξει η αίθουσα, ο υπουργός να πάρει την ιστορική ευθύνη που του αναλογεί για την αλλαγή της».

Η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη δήλωσε ότι είναι λαϊκό αίσθημα να γίνει αυτή η δίκη και προσέθεσε: «Κάποιοι με τερτίπια και κόλπα δεν θέλουν να γίνει η δίκη, κάτι που δεν αφορά τους δικαστές. Αν θέλουν να γίνει με διαδικασίες μαραθωνίου ας γίνει με διαδικασίες μαραθωνίου».

Τέλος, ο πρόεδρος της Μουσουλμανικής Κοινότητας στην Ελλάδα Ναίμ Ελγαντούρ επισήμανε ότι η Χρυσή Αυγή εκμεταλλεύεται τα παράθυρα του νόμου για να αργήσει να ξεκινήσει η δίκη και τόνισε ότι δεν μιλάει ως Μουσουλμάνος καθώς και οι Αιγύπτιοι που χτυπήθηκαν ήταν Χριστιανοί. «Δεν είναι θέμα θρησκείας είναι θέμα πολιτισμού».

Σημειώνεται ότι τα μέτρα ασφαλείας στον Κορυδαλλό ήταν πολύ αυστηρά και οι εντάσεις στη γύρω περιοχή ήταν μεμονωμένες.

 

Διαβάστε επίσης:

Διεκόπη η δίκη της Χρυσής Αυγής για τις 12 Μαΐου

Εικόνες μέσα από τη δίκη της Χρυσής Αυγής- ΦΩΤΟ

Μετ’ εμποδίων η δίκη της Χρυσής Αυγής – Βροχή τα αιτήματα για αλλαγή αίθουσας

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ