Τέσσερις εθελοντές δασοπυροσβέστες στο ΚΑΤ – Σε κρίσιμη κατάσταση οι δύο

Τέσσερις εθελοντές δασοπυροσβέστες νοσηλεύονται στο ΚΑΤ. Διακομίστηκαν στο νοσοκομείο στις 5 Αυγούστου. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΑΤ, οι δύο, ηλικίας 55 και 53 ετών έχουν εκτεταμένης έκτασης εγκαύματα, με συνυπάρχον εισπνευστικό έγκαυμα και νοσηλεύονται με μηχανική υποστήριξη της αναπνοής σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ. Οι άλλοι δύο, 57 και 33 ετών αντίστοιχα, με περιορισμένης έκτασης εγκαύματα στα άνω άκρα, ανταποκρίνονται στη θεραπεία και νοσηλεύονται στη Μονάδα Εγκαυμάτων Πλαστικής Χειρουργικής, σε σταθερή κατάσταση, εκτός κινδύνου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του νοσοκομείου αναφέρει:

“Η κατάσταση της υγείας των τεσσάρων εθελοντών δασοπυροσβεστών που διακομίστηκαν στο ΓΝΑ ΚΑΤ την 05 Αυγούστου 2021, έχει ως ακολούθως:

  • Οι δύο (ηλικίας 57 και 33 ετών) με περιορισμένης έκτασης εγκαύματα άνω άκρων, ανταποκρίνονται στη θεραπεία και νοσηλεύονται στη Μονάδα Εγκαυμάτων Πλαστικής Χειρουργικής, σε σταθερή κατάσταση εκτός κινδύνου.

  • Οι δύο (ηλικίας 55 και 53 ετών) με εκτεταμένης έκτασης εγκαύματα, με συνυπάρχον εισπνευστικό έγκαυμα, νοσηλεύονται με μηχανική υποστήριξη της αναπνοής, σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας”.

Συγκλονίζει ο πατέρας των δύο πυροσβεστών

Την απόγνωσή του εξέφρασε ο Κώστας Μανιάς μιλώντας ΕΡΤ. Πρόκειται για τον κάτοικο Αφιδνών, πατέρα των δύο νέων που νοσηλεύονται στο ΚΑΤ, έπειτα από την απόπειρά τους να συνδράμουν στις κατασβέσεις στην πυρκαγιά της περιοχής.

Οι δύο άνδρες, σύμφωνα με τον πατέρα τους, έσπευσαν να επιχειρήσουν εθελοντικά στη δασική πυρκαγιά, κι όχι σε αυτήν του σπιτιού τους, το οποίο ήδη καιγόταν.

«Ο ένας είναι στην εντατική. Οι γιατροί είναι επιφυλακτικοί για την κατάστασή του και λένε ότι είναι σε σοβαρή κατάσταση. Ο άλλος βρίσκεται σε θάλαμο με εγκαύματα. Κόντεψαν να χάσουν τελείως τη ζωή τους. Μπήκε στην περιοχή με τη μηχανή του, και στην προσπάθειά του να σωθεί, τελικά την παράτησε και κάηκε» λέει με δάκρυα στα μάτια.

Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ