Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Στη Μητρόπολη οι γιοι του για τα διαδικαστικά της κηδείας

Στη Μητρόπολη Αθηνών βρέθηκαν σήμερα το πρωί οι τρεις γιοι του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, προκειμένου να ρυθμίσουν από κοντά όλες τις λεπτομέρειες για την εξόδιο ακολουθία που θα τελεστεί στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας 16 Ιανουαρίου 2023.

Ρουσόπουλος στον Realfm 97,8: «Χρυσή τομή» η απόφαση της κυβέρνησης για την κηδεία του τέως βασιλιά

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος θα είναι αυτός που θα χοροστατήσει στην εξόδιο ακολουθία, μαζί με τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Νωρίτερα, θα είναι ανοιχτό το παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου, όπου θα έχει μεταφερθεί η σορός, για να αποδοθεί φόρος τιμής. Οι δύο μεγαλύτεροι γιοι του, ο Νικόλαος και ο Παύλος, μίλησαν σήμερα με τον πατέρα Συνοδινό για όλες τις διαδικασίες, σε κλίμα συγκίνησης, όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1. Στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου θα μεταφερθεί η σορός του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στις 6 το πρωί της Δευτέρας και έως τις 10.

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Αυτό είναι το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για την κηδεία του

Σε ό,τι αφορά στο τελετουργικό, θα τηρηθεί το πρωτόκολλο για τους υψηλούς προσκεκλημένους σχετικά με την είσοδο και την παραμονή τους στη Μητρόπολη Αθηνών κατά τη διάρκεια της τελετής. Το πρωτόκολλο ορίζει ότι θα εισέλθουν στον Ναό και θα καθίσουν ανάλογα με το αξίωμά τους.

Λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων, που ισχύουν για τον κορονοϊό, εντός της εκκλησίας θα παραστούν 200 άτομα.

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Πικραμμένος και Μενδώνη θα εκπροσωπήσουν την κυβέρνηση

Όπως έγινε γνωστό, την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσουν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Παναγιώτης Πικραμμένος, και η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Την ίδια ώρα, πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στο Τατόι όπου θα γίνει η ταφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Γίνονται εργασίες αποκατάστασης και παρεμβάσεις, ώστε να απομακρυνθούν οι κορμοί των δέντρων και τα ξερά κλαδιά από την πυρκαγιά του Αυγούστου του ’21. Παράλληλα, πραγματοποιούνται εργασίες ώστε να ανοίξει ο δρόμος προς το στενό μονοπάτι, που οδηγεί στους βασιλικούς τάφους.

Δείτε το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ