Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Πυρετώδεις προετοιμασίες στο Τατόι πριν από την ταφή

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στο Κτήμα Τατοΐου ενόψει της κηδείας του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου, την ερχόμενη Δευτέρα.

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Ποιοι άλλοι έχουν ταφεί στο Τατόι

Ο τέως βασιλιάς θα ταφεί ως ιδιώτης, κοντά στους προγόνους του στο Τατόι, όπως αποφασίστηκε σε διυπουργική σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό.

Από χθες βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, εκεί όπου βρίσκεται το “βασιλικό νεκροταφείο” όπως αποκαλείται.

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Ποιοι εστεμμένοι θα παραβρεθούν στην κηδεία του – Διεργασίες για τα μέτρα ασφαλείας

Ήδη από νωρίς το πρωί μηχανήματα και εργάτες βρίσκονται στο Τατόι για να καταφέρουν να διαμορφώσουν τον χώρο, ο οποίος επηρεάστηκε και από τη φωτιά που ξέσπασε πριν από δύο χρόνια.

Τατόι

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Το παρασκήνιο της απόφασης για την κηδεία του

Ισχυρή είναι η παρουσία της Αστυνομίας για τη φύλαξη του μνημείου όσο και για τα μέτρα ασφαλείας τα οποία θα ληφθούν, δεδομένου ότι αναμένονται πολλές προσωπικότητες από το εξωτερικό. Θα τηρηθούν μάλιστα όλες οι διαδικασίες που προβλέπει το πρωτόκολλο για τους επίσημους από το εξωτερικό που θα παραστούν στην κηδεία.

Το παρών στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου αναμένεται να δώσουν ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και εκπρόσωποι από τις βασιλικές οικογένειες Δανίας, Σουηδίας, Ισπανίας και Νορβηγίας.

Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, η οποία ορίστηκε ως υπεύθυνη για τη διαμόρφωση του χώρου. Η ίδια βρέθηκε χθες στο Τατόι για να δει τον χώρο και να οργανωθούν οι εργασίες.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αποδέχθηκε το αίτημα της οικογένειας να τελέσει την εξόδιο ακολουθία την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου στη Μητρόπολη Αθηνών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ