Τέμπη: Βίντεο από τον σταθμό της Λάρισας πριν από την τραγωδία – Το άγνωστο επεισόδιο με μεθυσμένο επιβάτη

Ένα άγνωστο επεισόδιο με έναν μεθυσμένο επιβάτη στον σταθμό της Λάρισας, την μοιραία νύχτα της σιδηροδρομικής τραγωδίας που σημειώθηκε στα Τέμπη, έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Είναι βράδυ της Τρίτης 28 Φεβρουαρίου του 2023. Λίγα λεπτά πριν φτάσει το Intercity 62, στον σταθμό της Λάρισας επικρατεί αναστάτωση. Ένας μεθυσμένος άντρας από τη Συρία, έχει ξαπλώσει στην αποβάθρα. Όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο του Mega, από πάνω του βρίσκεται ένας από τους άντρες ασφαλείας του σταθμού.

Το ρολόι στις κάμερες ασφαλείας δείχνει 4 λεπτά μπροστά. Στις 23:01, η αμαξοστοιχία Intercity φτάνει στο σταθμό και πολύ γρήγορα αρχίζει η αποβίβαση και επιβίβαση των επιβατών. Ο μεθυσμένος άντρας στέκεται και αρχικά φαίνεται να βοηθάει εκείνους που ήθελαν να βγουν από το τρένο.

Σε αυτό το σημείο όμως, δύο λεπτά μετά την άφιξη του τρένου, ο άντρας καταφέρνει να μπει στο τρίτο βαγόνι και παραμένει μέσα σε αυτό. Ένα λεπτό αργότερα, ο σεκιούριτι ενημερώνει τον προϊστάμενο της αμαξοστοιχίας και μια ακόμα εργαζόμενη που είχε τελειώσει τη βάρδιά της και ανέβαινε στο τρένο ως επιβάτης, για την είσοδο του μεθυσμένου άντρα σε αυτό.

Για να μην υπάρξει περεταίρω καθυστέρηση, αποφασίζεται το Intercity 62 να μην παραμείνει στο σταθμό. Δίνεται σήμα να ξεκινήσει και να ψάξουν τον μεθυσμένο άντρα στη διαδρομή.

Η αντίστροφη μέτρηση για την σιδηροδρομική τραγωδία ξεκινάει σε αυτό το σημείο. Η αμαξοστοιχία αναχωρεί και οι δύο ελεγκτές αρχίζουν να ψάχνουν τον συγκεκριμένο άντρα.  Τον εντοπίζουν στην αρχή του 5ου βαγονιού λίγα δευτερόλεπτα πριν το πολύνεκρο δυστύχημα. Όπως ξεκίνησαν να τον πηγαίνουν προς το μπροστινό μέρος του τρένου, σημειώθηκε η σύγκρουση, που τους βρήκε στον διάδρομο του κυλικείου.

Ο ελεγκτής ήταν ένας από τους πιο έμπειρους υπαλλήλους του ΟΣΕ. Όπως έλεγαν συνάδελφοί του, μετά την εθνική τραγωδία, σύμφωνα με το Mega, ίσως εάν δεν είχε προκληθεί όλη αυτή η αναστάτωση, ο προϊστάμενος θα βρισκόταν στο χώρο των ελεγκτών, στο πρώτο βαγόνι μαζί με άλλον έναν έμπειρο συνάδελφό του, που επίσης ήταν εκτός υπηρεσίας, ίσως θα άκουγαν από τον φορητό ασύρματο τις συνομιλίες και θα καταλάβαιναν ότι πάνε σε λάθος γραμμή.

Σημειώνεται πως τόσο ο εργαζόμενος, όσο και ο επιβάτης περιλαμβάνονται στα 57 θύματα του δυστυχήματος.

«Ότι θα γινόταν κακό, το ήξερε» λέει η αδελφή του ελεγκτή

Όπως λέει η αδελφή του ελεγκτή στο Live News, ο άνθρωπός της έβλεπε το κακό που ερχόταν και μάλιστα της είχε μιλήσει ουκ ολίγες φορές για τα προβλήματα στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας.

«Ότι θα γινόταν κακό το ήξερε», τόνισε η η αδελφή του ελεγκτή.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ