Τέμπη: Το δυστύχημα των Τεμπών μέσα από τον φακό της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας – «Πονάμε πολύ» – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκαν σήμερα (25/04) τα εγκαίνια της έκθεσης της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, στον Πολυχώρο Τέχνης Εκδόσεων Πρεβέντη, παρουσία και συγγενών των θυμάτων.

Η έκθεση της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας λέγεται «Έντεκα κι Εικοσιένα», ένας τίτλος που αναφέρεται στην ώρα που έγινε η σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη 11:21 μμ.

Παρόντες στα εγκαίνια της έκθεσης και συγγενείς θυμάτων των Τεμπών, όπως η μητέρα και ο πατέρας της 20χρονης Λαρισαίας Κλαούντια Λάττα και η μητέρα του 34χρονου Βάιου Βλάχου από την Καρδίτσα. Συγκλονιστικά ήταν τα λόγια της κας Άλμα Λάττα. «Πονάμε πάρα πολύ, μας λείπουν τα παιδιά μας, τα σπλάχνα μας» είπε χαρακτηριστικά.

«Αυτά τα παιδιά ζητούν δικαίωση. Κάθε βράδυ το κουβαλάμε ένα μεγάλο βάρος στην ψυχή μας. Εμείς θα ουρλιάζουμε μέχρι τελευταία στιγμή. Υπάρχουν τόσα βίντεο τόσες φωτογραφίες που φανερώνουν όλη την αλήθεια… Να θυσιαστεί όποιος έφταιξε. Πρέπει να βρεθεί η αλήθεια για τα Τέμπη, θα είναι μια αρχή γι’ αυτή την Ελλάδα».

Όπως εξήγησε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας κ. Σωτήρης Δημητρόπουλος, η έκθεση υλοποιείται «κατά κύριο λόγο για να μην υπάρξει συγκάλυψη και να μην ξεχαστεί» η τραγωδία. «Βλέπουμε τι ανακαλύπτεται κάθε ημέρα…» συμπλήρωσε.

Για την εμπειρία του μίλησε κι ο φωτορεπόρτερ Αποστόλης Ντομάλης. «Οι Λαρισαίοι φωτορεπόρτερ ήμασταν από τους πρώτους που φτάσαμε στο σημείο της τραγωδίας. Το στομάχι μου είναι σφιγμένο ακόμη και τώρα. Ειδικά κάθε φορά που πρέπει να επισκεφτώ το χώρο λόγω κάποιας κινητοποίησης ή ενός μνημόσυνου. Η έκθεσή μας έχει μεγάλη σημασία, να μην επαναληφθεί τέτοια τραγικότητα» σημείωσε σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους.

Κατά την διάρκεια των εγκαινίων αναγνώστηκαν και τα 57 ονόματα των θυμάτων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ