Τέμπη – Ν. Κιουτσούκης: «Είναι η ώρα των εμπειρογνωμόνων και αυτών που διαχειρίστηκαν την τύχη του σιδηροδρόμου»

Ο ΓΓ της ΓΣΕΕ, Νίκος Κιουτσούκης με δήλωσή του αναφερόμενος στην τραγωδία των Τεμπών τονίζει ότι «είναι η ώρα των εμπειρογνωμόνων που θα πρέπει να απαντήσουν τι έφταιξε και είναι η ώρα αυτοί που διαχειρίστηκαν την τύχη του σιδηροδρόμου να βγούνε να δώσουν εξηγήσεις». Επίσης, ο συνδικαλιστής, ο οποίος προέρχεται κι από τον χώρο των Σιδηροδρομικών υπογραμμίζει την απόφαση του να σταματήσει τις δηλώσεις στα ΜΜΕ, καθώς όπως αναφέρει δεν επιθυμεί να κατέλθει στον στίβο της πολιτικής.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Όλες αυτές τις ημέρες του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος, συνδικάτα και εργαζόμενοι ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα των ΜΜΕ, ώστε να αναδειχθούν τα αίτια, οι παραλείψεις και οι καθυστερήσεις στα σιδηροδρομικά έργα, καθώς και οι υπαίτιοι αυτών.

Τώρα είναι η δύσκολη στιγμή της ταφής των αθώων θυμάτων αυτής της Εθνικής Τραγωδίας. Είναι η ώρα των εμπειρογνωμόνων που θα πρέπει να απαντήσουν τι έφταιξε και είναι η ώρα αυτοί που διαχειρίστηκαν την τύχη του σιδηροδρόμου να βγούνε να δώσουν εξηγήσεις.

Η απόφασή μου να σταματήσω να μιλάω στα ΜΜΕ θέλω να γίνει σεβαστή από όλους τους δημοσιογράφους, γιατί εμείς ότι ήταν να πούμε το είπαμε χωρίς φόβο, χωρίς κομματικές παρωπίδες, με επαγγελματισμό, σοβαρότητα και υπευθυνότητα, γιατί οι μόνοι εντολείς μας είναι οι εργαζόμενοι και οι πολίτες, χρήστες-επιβάτες του σιδηροδρόμου.

Άλλωστε, σε ότι με αφορά προσωπικά, ούτε επιδιώκω, ούτε θέλω να κάνω τηλεθέαση, ούτε να γίνω τηλεμαιντανός, ούτε να κατέλθω στον στίβο της πολιτικής καθώς εκεί θέση έχουν ΜΟΝΟ οι Πτυχιούχοι, οι μεταπτυχιακοί και οι διδάκτορες…

Αυτοί και μόνον αυτοί έχουν ευθύνη για τα καλά αλλά και για τα στραβά στην χώρα μας, αυτοί έχουν την ευθύνη για τα λάθη και τις παραλείψεις που μας έφεραν ως εδώ.

Θέλω να εκφράσω για μια ακόμη φορά τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και στις οικογένειες των συναδέλφων μου.
ΚΑΛΟ ΤΟΥΣ ΤΑΞΙΔΙ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ