Τέμπη: Και μέλος των επιτροπών του Υπουργείου Παιδείας ο σταθμάρχης – Δείτε το έγγραφο

Ακόμη και σε επιτροπές παραλαβής τεχνολογικού εξοπλισμού για δημοτικά σχολεία είχε τοποθετηθεί ο 59χρονος σταθμάρχης της Λάρισας, το χρονικό διάστημα που είχε μετακινηθεί στο Υπουργείο Παιδείας από τον ΟΣΕ.

Τέμπη – Εικόνες από drone: Τα απομεινάρια του τρένου μετά από την μοιραία σύγκρουση

Όπως προκύπτει από το έγγραφο που αποκαλύπτει το enikos.gr, ο 59χρονος, που σήμερα είναι προφυλακισμένος για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, το 2014 είχε οριστεί μέλος τεσσάρων τέτοιων επιτροπών, με απόφαση της Περιφερειακής Διευθύντριας πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Θεσσαλίας.

Πρόκειται για εξαμελείς επιτροπές που παρέλαβαν υπολογιστές και συναφή εξοπλισμό για δημοτικά σχολεία, στο πλαίσιο σχετικού προγράμματος για την ενίσχυση της ψηφιακά υποστηριζόμενης διδασκαλίας.

Τέμπη: Βίντεο ντοκουμέντο λίγα λεπτά πριν από το δυστύχημα – «Φλασάρησε ένα κλειδί»

Οι μετατάξεις του σταθμάρχη

Ο 59χρονος προσελήφθη στον Οργανισμό Σιδηροδρόμων Ελλάδας τον Φεβρουάριο του 1989. Το 2011, κάνοντας χρήση του νόμου περί κινητικότητας, ζήτησε μετάταξη σε άλλο φορέα του Δημοσίου, και μετακινήθηκε σε θέση διοικητικού υπαλλήλου της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας στη Λάρισα, που έχει υπ’ ευθύνη της τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία του νομού. Σημειώνεται ότι η σύζυγος του 59χρονου εργάζεται ως δασκάλα σε σχολείο της Λάρισας.

Ένδεκα χρόνια αργότερα, και συγκεκριμένα τον Απρίλιο του 2022 ζήτησε να επιστρέψει στον ΟΣΕ. Τότε, ο Οργανισμός προκειμένου να καλύψει κενές οργανικές θέσεις είχε ξεκινήσει τις διαδικασίες για να καλύψει συνολικά 18 θέσεις σταθμαρχών. Έτσι, επέστρεψε στον ΟΣΕ ως σταθμάρχης σε προσωποπαγή θέση στις 14 Ιουνίου 2022.

Τέμπη: Αυτό είναι το έγγραφο του ΟΣΕ για την τραγωδία – Τι αναφέρει για τον σταθμάρχη και τον μηχανοδηγό

Στο έγγραφο με ημερομηνία 23 Δεκεμβρίου 2014, αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Συγκροτούμε τις Επιτροπές Παραλαβής εξοπλισμού και των προβλεπόμενων υπηρεσιών, σε επίπεδο σχολικών μονάδων Α/θμιας Εκπ/σης Θεσσαλίας, στο πλαίσιο του Υποέργου 2.

«Προμήθεια και Εγκατάσταση Η/Υ και Συναφούς Εξοπλισμού», της Πράξης «Πρόγραμμα Εισαγωγής Η/Υ και Συναφούς Εξοπλισμού σε Δημοτικά Σχολεία για μια Ψηφιακά Υποστηριζόμενη Διδασκαλία», ΕΣΠΑ, Ε.Π. «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» ανά Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας εκπ/σης ως εξής…»

Στις επιτροπές δύο σχολείων της Λάρισας ο Β.Σ. ήταν τακτικό μέλος, σε μία άλλη επιτροπή αναπληρωτής πρόεδρος και στην τέταρτη αναπληρωματικό μέλος.

Δείτε το έγγραφο:

Δείτε το βίντεο από την εκπομπή “Ανοιχτή Επικοινωνία” στο ΟΡΕΝ:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ