Τέμπη: Εξετάζεται αναβάθμιση της δικαστικής έρευνας για την τραγωδία – Στο στόχαστρο και νέα πρόσωπα

Την ανάθεση της έρευνας για την τραγωδία στα Τέμπη σε ανώτερο δικαστικό λειτουργό εξετάζουν οι δικαστικές αρχές.

Τέμπη: «Μπαμπά, είμαι εγκλωβισμένος και δεν μπορώ να βγω» – Ανατριχιάζουν τα λόγια πατέρα που ο γιος του σώθηκε

Της Άννας Κανδύλη 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας, Σταμάτης Δασκαλόπουλος, που έχει από την αρχή την εποπτεία της έρευνας στα Τέμπη κατόπιν σχετικής παραγγελίας του κ. Ντογιάκου, αναμένεται να υποβάλει αίτημα για σύγκληση της ολομέλειας των εφετών Λάρισας, προκειμένου να οριστεί εφέτης ειδικός ανακριτής.

Τραγωδία στα Τέμπη: Στον ανακριτή και ο σταθμάρχης της επόμενης βάρδιας

Οι έρευνες αναμένεται να στραφούν στην αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών σε υπηρεσιακούς παράγοντες του ΟΣΕ που τοποθέτησαν τον συγκεκριμένο σταθμάρχη στη θέση του χωρίς να διαθέτει τα προσόντα, αλλά και άλλων προσώπων που είχαν εμπλοκή στο τραγικό συμβάν.

Παράλληλα, εξετάζεται το ενδεχόμενο διενέργειας άλλης έρευνας στην Αθήνα, στο πλαίσιο της οποίας θα εξεταστούν οι καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση των έργων ασφαλείας και εκσυγχρονισμού του σιδηροδρομικού δικτύου.

Τέμπη: Η ένδειξη για υπερκατανάλωση ρεύματος στη γραμμή καθόδου λίγο πριν από το δυστύχημα

Την ίδια ώρα ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, μελετά την επιστολή του Κυριάκου Μητσοτάκη με την οποία ζητείται από τον πρωθυπουργό η αναβάθμιση των ερευνών, προκειμένου να αποφασίσει αν θα προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ