Τέμπη: Η ένδειξη για υπερκατανάλωση ρεύματος στη γραμμή καθόδου λίγο πριν από το δυστύχημα

Ακόμη μία ένδειξη που θα μπορούσε να έχει σημάνει συναγερμό και να έχει αποφευχθεί το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, υπήρξε το κρίσιμο 10λεπτο πριν από τη σφοδρή σύγκρουση των δύο τρένων.

Επιστολή Μητσοτάκη σε Ντογιάκο: Κατά προτεραιότητα έρευνα και ανάθεση σε εφέτη – ανακριτή

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, ο σταθμός P6 ελέγχει την κατανάλωση ρεύματος από τις γραμμές του τρένου. Καταγράφηκε υπερκατανάλωση ρεύματος στη γραμμή καθόδου, κάτι που δεν δικαιολογείτο από την κίνηση ενός και μόνο τρένου, με τον υπεύθυνο του σταθμού Ρ6 να καλεί στον σταθμό των Νέων Πόρων.

Εκεί η σταθμάρχης ενημέρωσε ότι γνωρίζει πως τη γραμμή χρησιμοποιεί η εμπορική αμαξοστοιχία και τίποτα περισσότερο. Ωστόσο, είχε ήδη μπει και η επιβατική στη γραμμή, εξ ου και η υπερκατανάλωση ρεύματος, πληροφορία που αγνοούσαν.

Τέμπη: «Αν οι μηχανοδηγοί είχαν ειδοποιηθεί εγκαίρως, θα μπορούσαν να ακινητοποιήσουν τους συρμούς μέσα σε 1.500 μέτρα»

Στη συνέχεια, από το τμήμα Ρ6 επικοινώνησαν με την Λάρισα, ωστόσο δεν υπάρχει ενημέρωση για το τι ειπώθηκε ή το τι απάντησαν από εκεί.

Σημειώνεται ότι ο σταθμάρχης, ο οποίος μετά τη μαραθώνια απολογία του την Κυριακή κρίθηκε προφυλακιστέος, έβαλε την επιβατική αμαξοστοιχία στη λάθος γραμμή, ουσιαστικά τοποθετώντας την σε τροχιά σύγκρουσης με την εμπορική αμαξοστοιχία, καθώς η διαχείριση των τρένων, ελλείψει τηλεδιοίκησης, είχε αφεθεί στα χέρια των ανθρώπων της εκάστοτε βάρδιας.

Τέμπη: Το σπαρακτικό βίντεο φίλης της Αναστασίας Αδαμίδου – «Δεν θα σε αποχαιρετήσω μικρούλα μου»

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του MEGA:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ