Τέμπη: Δύο φορές έστειλε ελλιπές τηλεγράφημα ο σταθμάρχης στον μηχανοδηγό του επιβατικού τρένου

Νέες αποκαλύψεις για τα όσα συνέβησαν πριν από την μετωπική σύγκρουση της εμπορικής αμαξοστοιχίας με το επιβατικό τρένο και τα λάθη που οδήγησαν στην τραγωδία με τους 57 νεκρούς συνανθρώπους μας στα Τέμπη.

Τέμπη – Η συγκινητική μαρτυρία ιερέα: «Κάθε μέρα, αυτή την εβδομάδα, κάνω κηδείες παιδιών που είχα βαπτίσει»

Σύμφωνα με πληροφορίες, που μετέδωσε το ΟΡΕΝ, ο 59χρονος σταθμάρχης έστειλε δύο φορές ελλιπές τηλεγράφημα προς τον άτυχο μηχανοδηγό του Intercity. Ο σταθμάρχης, που έχει ήδη προφυλακιστεί, έστειλε το πρώτο τηλεγράφημα στον μηχανοδηγό όταν το τρένο ήταν έτοιμο να φύγει από τον σταθμό της Λάρισας. Στο τηλεγράφημα ανέφερε: «Έχεις ελεύθερο μέχρι φωτόσημο εισόδου Νέων Πόρων».

Δύο λεπτά μετά και ενώ το επιβατικό τρένο εισερχόταν στο κλειδί 118, ο μηχανοδηγός κάλεσε με αγωνία τον σταθμάρχη και τον ρώτησε: «Λάρισα ακούει;». Τότε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο σταθμάρχης έστειλε στον μηχανοδηγό ακόμα μία φορά τηλεγράφημα με την ίδια λάθος εντολή.

Τέμπη: Η αναρρωτική άδεια του επιθεωρητή Λάρισας και οι… βιταμίνες – Αλκοτέστ στον σταθμάρχη έπειτα από 4,5 ώρες

Ο άτυχος μηχανοδηγός φαίνεται ότι είχε αντιληφθεί πως κάτι δεν πήγαινε καλά. Έπειτα από δύο λεπτά, ρώτησε με αγωνία τον 59χρονο σταθμάρχη «Λάρισα ακούει;» και αμέσως μετά: «Τι κάνει το 62: Πού πάει;». Ο σταθμάρχης απάντησε, με οργισμένο ύφος, ότι «αφού σου είπα… Νέους Πόρους». Λίγα λεπτά αργότερα, έγινε η μοιραία σύγκρουση που στοίχισε την ζωή σε 57 ανθρώπους.

Έπειτα απ’ αυτή την επικοινωνία ανάμεσα στον μηχανοδηγό και τον σταθμάρχη, τον δεύτερο κάλεσε ο ρυθμιστής της κίνησης από την Αθήνα, ο οποίος είχε ενημερωθεί από την Πυροσβεστική Υπηρεσία ότι κάτι έχει συμβεί.

Τέμπη: Έρευνα της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος για τις συμβάσεις του ΟΣΕ – Ποιοι μπαίνουν στο «μικροσκόπιο»

Όπως μεταδόθηκε, περίπου 15 λεπτά μετά το τραγικό δυστύχημα, ο 59χρονος σταθμάρχης προσπάθησε να επικοινωνήσει με τους δύο μηχανοδηγούς των τρένων που συγκρούστηκαν μεταξύ τους. Δυστυχώς, κανείς δεν ήταν πλέον σε θέση να του απαντήσει…

Στη συνέχεια, ο 59χρονος είχε επικοινωνία με την σταθμάρχη των Νέων Πόρων, η οποία είχε δώσει την εντολή στην εμπορική αμαξοστοιχία να φύγει από τους Νέους Πόρους και προσπαθούσε να ενημερωθεί για το τι είχε συμβεί.

«Έδιωξα την εμπορική αμαξοστοιχία από Νέους Πόρους κανονικά. Λίγο αργότερα με ενημέρωσαν ότι έγινε σύγκρουση με το επιβατικό. Ήμουν σε σοκ, τρόμαξα. Δεν πίστευα ότι είχε συμβεί κάτι τέτοιο. Ρωτούσα διαρκώς για ποιο λόγο, τι είχε συμβεί λάθος», ανέφερε η σταθμάρχης των Νέων Πόρων.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ