Τα σχολεία της Αλεξάνδρειας Ημαθίας λένε «όχι» στους πρόσφυγες

Μετά το Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης και τη Φιλιππιάδα Πρεβέζης, νέα απόφαση Συλλόγου Γονέων -αυτή τη φορά στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας- λέει «όχι» στη φοίτηση προσφύγων στο σχολείο τους... ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Google Προσθέστε το ENIKOS ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Μετά το Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης και τη Φιλιππιάδα Πρεβέζης, νέα απόφαση Συλλόγου Γονέων – αυτή τη φορά στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας- λέει «όχι» στη φοίτηση προσφύγων στο σχολείο τους.

Σύμφωνα με το emvolos, το Σάββατο σε έκτακτη σύσκεψη που έγινε παρουσία αρκετών γονέων, των διευθυντών του 1ου και του 5ου δημοτικού σχολείου Αλεξάνδρειας και του προϊστάμενου της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, Διονύση Διαμαντόπουλου, ο οποίος ενημέρωσε περί του τι προβλέπεται σύμφωνα με τη νομοθέτηση του υπουργείου Παιδείας, αποφασίστηκε να μην δεχθούν τους πρόσφυγες στα σχολεία. 

Η απόφαση της άρνησης υποδοχής προσφύγων μαθητών στα εν λόγω σχολεία ήταν σχεδόν ομόφωνη, πλην τεσσάρων θετικών ψήφων.

Ο κ. Διαμαντόπουλος είπε πως η οριστική απόφαση για το ποιο σχολείο τελικά θα υποδεχθεί τους πρόσφυγες – μαθητές, θα ληφθεί από το υπουργείο Παιδείας. 

Πηγή: emvolos.gr

 

Διαβάστε επίσης:

Σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας για τα εκπαιδευτικά προγράμματα για τα παιδιά των προσφύγων

Νέο “Ωραιόκαστρο” στην Φιλιππιάδα

 

Google Προσθέστε το ENIKOS στην Google
Ακολουθήστε το ENIKOS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.