Τα Ω-3 προστατεύουν την καρδιά

Τα Ω-3 προστατεύουν την καρδιά

 

Τα ιχθυέλαια προέρχονται από τα λιπαρά ψάρια, όπως η πέστροφα, ο τόνος, το σκουμπρί, η ρέγκα, ο σολομός και οι σαρδέλες. Οι ειδικοί  εδώ και καιρό προσπαθούν να κατανοήσουν πώς τα ιχθυέλαια προστατεύουν την καρδιά. Σύμφωνα, λοιπόν, με  μελέτη που δημοσιεύθηκε στο American Journal of Physiology  με τίτλο «Ιχθυέλαιο και Νευραγγειακή αντιδραστικότητα του ψυχολογικού στρες στον άνθρωπο» αποδεικνύει πως το ιχθυέλαιο είναι σε θέση να εξουδετερώσει τις αρνητικές συνέπειες του ψυχολογικού στρες για την καρδιά.

Η μελέτη που είχε επικεφαλής τον Jason R. Carter τουΤεχνολογικού Πανεπιστημίου του Michigan αποκάλυψε ότι οι άνθρωποι που πήραν συμπληρώματα ιχθυελαίου για περισσότερο από ένα μήνα παρουσίασαν λιγότερο ψυχολογικό στρες στις μετρήσεις καρδιαγγειακής υγείας, συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών ρυθμών και της δραστηριότητας του συμπαθητικού νεύρου, σε σύγκριση με εκείνους που κατανάλωσαν ελαιόλαδο.

Τα αποτελέσματα αυτά υποδεικνύουν το μηχανισμό πίσω από το πώς τα ιχθυέλαια δρουν ευεργετικά στην καρδιά, πράγμα που θα μπορούσε να βοηθήσει στην πρόληψη της καρδιακής νόσου σε ορισμένους πληθυσμούς.

 

Διαβάστε περισσότερα στο boro.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

ENIKOS NETWORK