Τα γεγονότα… σαν σήμερα

Τα γεγονότα… σαν σήμερα

Το ημερολόγιο έγραφε 14 Μαρτίου 1647 όταν στο Ούλμ υπογράφηκε ανακωχή στον τριακονταετή πόλεμο μεταξύ της Βαυαρίας, της Κολονίας , της Γαλλίας και της Σουηδίας. Την ίδια ημερομηνία, το 1821, ένας άλλος πόλεμος θα ξεκινούσε, όταν στα Καλάβρυτα έπεφτε το «πρώτο βόλι» της ελληνικής επανάστασης.

Δείτε περισσότερα γεγονότα που συνέβησαν στης 14 Μαρτίου  

44 π.Χ. – Τη νύχτα πριν τη δολοφονία του Ιούλιου Καίσαρα, ο Κάσκας, ο Κικέρων και ο Κάσσιος αποφασίζουν να αφήσουν ζωντανό τον Μάρκο Αντώνιο.

1489 – Η βασίλισσα της Κύπρου Κατερίνα Κορνάρο πουλά το βασίλειό της στη Βενετία.

1647 – Τριακονταετής Πόλεμος: Η Βαυαρία, η Κολονία, η Γαλλία και η Σουηδία υπογράφουν ανακωχή στο Ουλμ.

1794 – Ο Ιλάι Γουίτνεϊ κατοχυρώνει πατέντα για την εκκοκκιστική μηχανή επεξεργασίας βαμβακιού.

1821 – Ελληνική Επανάσταση του 1821. Ο Νικόλαος Χριστοδούλου, ή Σολιώτης, ρίχνει το “πρώτο βόλι” κατά γυφτοχαρατζήδων στη περιοχή των Καλαβρύτων.

1926 – Από πτώση τρένου σε ποταμό στην Κόστα Ρίκα σκοτώνονται 248 άνθρωποι.

1939 – Γερμανικά στρατεύματα καταλαμβάνουν τις επαρχίες της Τσεχοσλοβακίας Βοημία και Μοραβία.

1944 – Συγκαλείται το Εθνικό Συμβούλιο στις Κορυσχάδες Ευρυτανίας με τη συμμετοχή εκπροσώπων από όλα τα πολιτικά κόμματα. Επανασύσταση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας.

1957 – Στην Κύπρο εκτελείται δια απαγχονισμού από τους Άγγλους ο μαθητής Γυμνασίου Ευαγόρας Παλληκαρίδης.

1989 – Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου διαγράφει τρεις βουλευτές, τον Αντώνη Τρίτση, τον Γεώργιο-Αλέξανδρο Μαγκάκη και τη Ρούλα Κακλαμανάκη επειδή απουσίαζαν από την ψηφοφορία εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση.

2004 – Αθήνα, ο Επαναστατικός Αγώνας επιχείρησε απόπειρα βομβιστικής επίθεσης σε υποκατάστημα τράπεζας της Λεωφόρου Κηφισίας.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ