«Τα άκουσε» ο Ευρωπαίος επίτροπος από τους Κρητικούς

«Τα άκουσε» ο Ευρωπαίος επίτροπος από τους Κρητικούς

Ο Ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για θέματα Περιφερειακής Πολιτικής Γιοχάνες Χαν όταν επισκέφθηκε το Ηράκλειο για να μιλήσει για την Περιφερειακή Ανάπτυξη και την Κρήτη, δεν ήξερε τι του επιφύλασσε το κρητικό τσαγανό.

Ο απερχόμενος πρόεδρος του ΤΕΕ/ ΤΑΚ Πέτρος Ινιωτάκης του «τα έψαλε» κανονικά, παγώνοντας τους τοπικούς παράγοντες που ήταν δίπλα στον επίτροπο. Κέρδισε όμως  το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων.

Τι είπε ο Π. Ινιωτάκης; Πως έρχεται ο κ. Χαν και μιλάει για ανάπτυξη σε μια ‘Ευρωπαϊκή’ χώρα που καταγράφονται νεκροί σε καιρό ειρήνης, από το κρύο. Για τις ευθύνες της Ε.Ε. στην αποσάθρωση του παραγωγικού ιστού της χώρας και άλλα ενδιαφέροντα.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος, όπως ήταν αναμενόμενο απέφυγε να απαντήσει.

Ο κ. Χαν νωρίτερα είχε μιλήσει για την αναπτυξιακή δυναμική της Κρήτης, ωστόσο δεν ξεκαθάρισε πόσα χρήματα θα δοθούν στο νησί την επόμενη προγραμματική περίοδο. Τόνισε επίσης πως το νησί έχει μεγάλη δυναμική και μπορεί να αποτελέσει πρότυπο ανάπτυξης για όλες τις περιφέρειες της χώρας.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης επέμεινε στη χρηματοδότηση έργων όπως ο ΒΟΑΚ και το αεροδρόμιο στο Καστέλι, χωρίς να λάβει πάντως ξεκάθαρες απαντήσεις. Ο κ.Χαν λίγο αργότερα παραχώρησε Συνέντευξη Τύπου στην οποία τόνισε πως “το κλειδί για την ανάπτυξη της Ελλάδας είναι η Περιφέρεια”.

 

Πηγή: flashnews.gr

 

Σχετικά άρθρα: 

“Κλειδί για την ανάπτυξη οι περιφέρειες”

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ