Συνελήφθησαν δύο υπάλληλοι στον έλεγχο του Ελ.Βενιζέλος για την “ύποπτη” που ταξίδευε στη Μαδρίτη

Σε δύο συλλήψεις υπαλλήλων της ιδιωτικής εταιρείας ασφάλειας προχώρησε η αστυνομία στον διεθνή αερολιμένα Ελευθέριος Βενιζέλος, μετά το φιάσκο του ελέγχου μίας γυναίκας που επέβαινε στην πτήση για Μαδρίτη.

Όλο το παρασκήνιο

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές στις 8:45 η Ισπανίδα επιβάτης πέρασε από την πύλη ακτινών x-ray χωρίς να βρεθεί κάτι ύποπτο, ωστόσο κρίθηκε απαραίτητος και δεύτερος έλεγχος.

Η εργαζομένη της εταιρείας ζήτησε από την επιβάτιδα να την ακολουθήσει και πραγματοποίησε τον έλεγχο με τη μέθοδο «σνίφερ»,  που μεταξύ άλλων ανιχνεύει ίχνη εκρηκτικών, όμως η Ισπανίδα αποχώρησε από το σημείο πριν βγει το αποτέλεσμα.

Όταν η εργαζομένη της ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης διαπίστωσε πως το δείγμα ήταν θετικό είδε πως η επιβάτης είχε «εξαφανιστεί». Τότε προσπάθησε να την εντοπίσει χωρίς να ενημερώσει την αστυνομία του αεροδρόμιου.

Μια ώρα μετά από άκαρπες αναζητήσεις ενημερώθηκε η αστυνομία που έλεγξε τις κάμερες και είδε πως η συγκεκριμένη αλλοδαπή είχε περάσει την πύλη Β5 και είχε επιβιβαστεί στο αεροπλάνο με προορισμό τη Μαδρίτη, που εκείνη την ώρα βρισκόταν πάνω από τη Ρώμη.

Η προσγείωση στη Μαγιόρκα

Αμέσως ενημερώθηκε ο πιλότος που προσγείωσε το αεροπλάνο στη Μαγιόρκα για επιπλέον έλεγχο από τις ισπανικές αρχές. Ειδικά σκυλιά και αστυνομικοί ερεύνησαν επιβάτες και επισκευές χωρίς να βρεθεί κάτι και έτσι στις 15:05 απογειώθηκαν για Μαδρίτη.

Οι συλλήψεις

Από την αστυνομία συνελήφθησαν η εργαζομένη και η υπεύθυνος της ιδιωτικής εταιρείας και σε βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία για παρακώληση συγκοινωνιών και για διατάραξη ασφάλειας πτήσεων.

Η αργοπορία ενημέρωσης από την εργαζομένη είχε να σαν αποτέλεσμα περίπου 10 πτήσεις να καθυστερήσουν την απογείωση τους.

Διαβάστε επίσης.

SOS από το αεροδρόμιο της Μαγιόρκας για “ύποπτο” επιβάτη που αναχώρησε από το “Ελευθέριος Βενιζέλος”

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ