Συνελήφθη ο Χριστόδουλος Ξηρός

Συνελήφθη σήμερα το μεσημέρι ο Χριστόδουλος Ξηρός. Την πληροφορία μετέδωσε ο Νίκος Χατζηνικολάου μέσω Twitter.

Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, ο Χριστόδουλος Ξηρός συνελήφθη σήμερα το μεσημέρι από τους άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στην Ανάβυσσο.

Στις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ. ο Ξηρός φαίνεται να έχει αφήσει μακριά ξανθά μαλλιά και μούσι.

Πως έφτασε η Αστυνομία στα «ίχνη» του Χριστόδουλου Ξηρού

Οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής τους τελευταίους τρεις μήνες είχαν χαρτογραφήσει την περιοχή της Αναβύσσου, όπου βρισκόταν το κρησφύγετο του Χριστόδουλου Ξηρού, σε μη κατοικημένη περιοχή.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το σπίτι στο οποίο εντοπίστηκε ο Ξηρός το είχε νοικιάσει εδώ και δύο μήνες με ψεύτικα στοιχεία, ενώ άλλες πηγές αναφέρουν ότι το τελευταίο διάστημα η Αστυνομία παρακολουθούσε άτομο το οποίο υπέθαλπε τον Χριστόδουλο Ξηρό -και στο παρελθόν είχε απασχολήσει την αστυνομία για εμπρηστικές επιθέσεις- στο σπίτι του στην Ανάβυσσο και έτσι οδηγήθηκε στη σύλληψη του καταζητούμενου.

Τις τελευταίες δύο ημέρες οι αστυνομικοί είχαν θέσει το σπίτι υπό παρακολούθηση και σήμερα πραγματοποίησαν επιχείρηση την ώρα που έβγαινε από αυτό.

Πως συνέλαβαν τον Χριστόδουλο Ξηρό.

Με εικονικό ατύχημα, που προκάλεσε αστυνομικός της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, συνελήφθη ο Χριστόδουλος Ξηρός.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αστυνομικός της Αντιτρομοκρατικής που επέβαινε σε δίκυκλο, έπεσε και προσποιήθηκε ότι τραυματίστηκε. Τότε ο Χριστόδουλος Ξηρός πήγε να βοηθήσει και συνελήφθη.

Επίσης, η πληροφορία για το πού βρίσκεται ο Χριστόδουλος Ξηρός έφτασε στην Αστυνομία την παραμονή της Πρωτοχρονιάς από τηλεφώνημα πολίτη.

Τη στιγμή της σύλληψης του ο Ξηρός οδηγούσε ποδήλατό, ενώ από το όπλο το οποίο έφερε μαζί του είχε σβήσει τα χαρακτηριστικά του.

Το όπλο είχε 13 σφαίρες στη γεμιστήρα και μία σφαίρα στη θαλάμη

Οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν και συνέλαβαν τον Χριστόδουλο Ξηρό χωρίς να προλάβει να προβάλει αντίσταση.

Η Αστυνομία επίσης προσήγαγε ένα άτομο το οποίο βρισκόταν στο σπίτι όπου εντοπίστηκε ο Ξηρός.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, ενώ κλιμάκια της Αστυνομίας ερευνούν εξονυχιστικά το σπίτι, με μεγάλη προσοχή.

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Δημήτριος Τσακνάκης δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου για τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού:

«Για τη συγκεκριμένη υπόθεση, μεσημβρινές ώρες σήμερα, σε περιοχή της Αττικής, και συγκεκριμένα στην Ανάβυσσο, συνελήφθη ο καταζητούμενος δραπέτης Χριστόδουλος Ξηρός.

Κατά τη σύλληψή του οδηγούσε ποδήλατο, είχε αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά του αφήνοντας μακρύ μαλλί, μούσι, γυαλιά και πάνω του έφερε ένα πιστόλι, 13 σφαίρες στη γεμιστήρα και μία σφαίρα στη θαλάμη. Δεν προέβαλε αντίσταση και αυτή την ώρα που μιλάμε άρχισε και η έρευνα στο σπίτι το οποίο είχε νοικιάσει.

Γνωρίζετε όλοι ότι το συγκεκριμένο άτομο από τις 9/1 του 2014 είχε παραβιάσει την άδεια που είχε πάρει και από τότε ήταν δραπέτης».

Δείτε εδώ τις επίσημες ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ. από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Βασίλη Κικίλια, και τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγο Δημήτριο Τσακνάκη σχετικά με τη σύλληψη του καταζητούμενου τρομοκράτη.

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Ξηρός ήταν δραπέτης των φυλακών Κορυδαλλού από τις 7 Ιανουαρίου του 2014, ενώ -μετά από λίγο διάστημα- ο ίδιος έκανε την εμφάνισή του μέσω βίντεο.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ