Συνελήφθη ο “εγκέφαλος” της μαφίας του real estate

Συνελήφθη ο “εγκέφαλος” της μαφίας του real estate

 

Συνελήφθη στην περιοχή του Χολαργού, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, 57χρονος σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν πλήθος καταδιωκτικών εγγράφων.

Συγκεκριμένα, ο 57χρονος διώκεται συνολικά με 12 εντάλματα σύλληψης, ένα ένταλμα βίαιης προσαγωγής, καθώς και πέντε καταδικαστικές αποφάσεις.

Η συνολική ποινή φυλάκισης από τα διωκτικά έγγραφα, ανέρχεται στα 23 έτη και αφορούν σε παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας, πλαστογραφία, δωροδοκία δικαστή και μη καταβολή εργοδοτικών εισφορών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, ο συλληφθείς εμπλέκεται στο μεγάλο σκάνδαλο των εταιρειών real estate, φέρεται ως εγκέφαλος του συγκεκριμένου κυκλώματος, ενώ έχει απασχολήσει τις Αρχές και για το παραδικαστικό.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο «κρησφύγετο» του 57χρονου , παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο ηλεκτρονικοί υπολογιστές. 15 σφραγίδες εταιριών, εγχώριων και off-shore, 33 συσκευές κινητής τηλεφωνίας, 45 κάρτες sim, πλήθος πιστωτικών καρτών και βιβλιαρίων καταθέσεων, ταυτότητες και διπλώματα των οποίων η γνησιότητα διερευνάται, καθώς και φορολογικά στοιχεία μεγάλου αριθμού εταιρειών.

Ο συλληφθείς οδηγείται σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ την αστυνομική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη, διεξάγει η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ