Συνελήφθη η μητέρα των αδελφών Τσάκαλου για υπόθαλψη της Αγγελικής

Ρεπορτάζ: Άννα Κανδύλη

Έξω από το γραφείο του ανακριτή που χειρίζεται θέματα τρομοκρατίας, συνελήφθη η μητέρα των αδελφών Τσάκαλου, οι οποίοι έχουν καταδικαστεί για συμμετοχή στην Οργάνωση Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς.

Η γυναίκα είχε προσέλθει στο Εφετείο, προκειμένου, σύμφωνα με πληροφορίες, να δηλώσει ότι είναι στη διάθεση των ανακριτικών αρχών. Φέρεται πως πρόθεσή της ήταν να καταθέσει πως ο 32χρονος κατηγορούμενος ο οποίος απολογείται αυτή την ώρα, καθώς και η 36χρονη που συνελήφθη την Κυριακή, δεν γνώριζαν ότι μετέφεραν υλικό που επρόκειτο να τοποθετηθεί σε καλάσνικοφ που κατά την κατηγορία θα χρησιμοποιούσαν στην προσπάθεια απόδρασης από τον Κορυδαλλό.

Ο ανακριτής της είπε να επανέλθει στο γραφείο του την Παρασκευή και αμέσως μετά οι αστυνομικοί της ζήτησαν να τους ακολουθήσει στην ασφάλεια.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, η μητέρα των αδελφών Χρήστου και Γεράσιμου Τσάκαλου, οι οποίοι είναι έγκλειστοι των φυλακών ως βασικά μέλη της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς», συνελήφθη, πριν από λίγη ώρα, στα δικαστήρια κατηγορούμενη για υπόθαλψη της 22χρονης φοιτήτριας Αγγελικής Σπυροπούλου.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από την αστυνομία, η Αγγελική Σπυροπούλου συνελήφθη το πρωί, στα Περιστέρια της Σαλαμίνας. Η σύλληψή της έγινε στο σπίτι της μητέρας των αδελφών Τσάκαλου, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, κρυβόταν το τελευταίο διάστημα.

Η γυναίκα είχε μεταβεί στον ειδικό εφέτη-ανακριτή, αρμόδιο για την τρομοκρατία, ο οποίος την είχε καλέσει να καταθέσει, έπειτα από τη σύλληψη της 36χρονης, που συνελήφθη, επίσης, για την υπόθεση Ξηρού χθες, στο Αιάντειο της Σαλαμίνας.

Μετά την έξοδό της από τον ανακριτή, όμως, συνελήφθη από αστυνομικούς της αντιτρομοκρατικής οι οποίοι νωρίτερα είχαν προχωρήσει στη σύλληψη της 22χρονης Αγγελικής.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία η οποία διενεργεί προανάκριση για το ρόλο της στην όλη υπόθεση και θα σχηματιστεί δικογραφία με την οποία θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ