Συνάντηση με τον Τσίπρα ζητά η Ένωση Περιφερειών

Μετά από τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, αναφορικά με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την υποχρεωτική μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των Περιφερειών και των Δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδας, η ΕΝΠΕ ζητάει άμεση συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το ΔΣ της ΕΝΠΕ για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, αναφέρεται ότι: «η αυτοδιοίκηση, όπως και στο παρελθόν, έχει δείξει ότι είναι πρόθυμη να συμβάλει στις εκρηκτικές ανάγκες της πατρίδας και της κοινωνίας μας.

Είναι συνεπώς αυτονόητο ότι σε συνεργασία με την Κυβέρνηση θα εκτιμήσει το μέγεθος του προβλήματος, θα συνδράμει στον αγώνα της και θα αντιδράσει ανάλογα».

Στη συνέχεια τονίζει ότι: «είναι αντίθετη όμως σε μονομερείς ενέργειες που πλήττουν το κύρος και την αυτονομία της αυτοδιοίκησης, όπως οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου».

Κλείνοντας, στην ανακοίνωσή της η Ένωση Περιφερειών ζητούν συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα.

«Κρίνοντας τη σοβαρότητα του προβλήματος ζητεί άμεση συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της χώρας. Μέχρι να γίνει η συνάντηση με τον Πρωθυπουργό οι Περιφερειάρχες δεν θα μεταφέρουν τα ταμειακά διαθέσιμα, όπως ορίζει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου».

Διαβάστε επίσης:

Σφοδρές αντιδράσεις για τη μεταφορά των διαθεσίμων στην ΤτΕ – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ