Συναγερμός στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»: Δεν βρέθηκε κάτι ύποπτο στην πρώτη πτήση της Emirates – Προσγειώθηκε το δεύτερο αεροσκάφος

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο ο έλεγχος στους επιβάτες της πρώτης πτήσης της Emirates, που είχε προορισμό το Ντουμπάι και δεν αναχώρησε ποτέ από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», καθώς υπήρχε πληροφορία ότι ενδεχομένως να επιβαίνει κάποιο ύποπτο άτομο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, τα κλιμάκια της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και της Ασφάλειας πραγματοποίησαν ελέγχους τόσο στους επιβάτες της πτήσης, όσο και στις αποσκευές τους και στο ίδιο το αεροσκάφος, χωρίς να έχει εντοπιστεί κάτι ύποπτο.

Οι επιβάτες της πτήσης πρόκειται να εισέλθουν εκ νέου στο αεροπλάνο και να αναχωρήσουν κανονικά για το Ντουμπάι.

Λίγο πριν από τις 10 το βράδυ προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Αθήνας και η δεύτερη πτήση της Emirates που αναχώρησε για τη Νέα Υόρκη και ο πιλότος έλαβε ειδοποίηση να επιστρέψει στην Αθήνα.

Πρόκειται να ακολουθηθεί η ίδια ακριβώς διαδικασία με έλεγχο των επιβατών, των αποσκευών τους και του αεροσκάφους. Οι αστυνομικοί θα ανέβουν στο αεροσκάφος με σκυλιά προκειμένου να ελέγξουν το αεροπλάνο ενώ θα ερευνηθούν και οι επιβάτες της πτήσης.

Υπενθυμίζεται ότι ο συναγερμός σήμανε όταν οι αμερικανικές Αρχές ενημέρωσαν τις ελληνικές ότι σε μία από τις δύο πτήσεις της Emirates επιβαίνει κάποιο άτομο, που είναι πιθανόν να δημιουργήσει πρόβλημα.

Συγκεκριμένα, επισημάνθηκε ότι ενδεχομένως σε κάποια από τις δύο πτήσεις να εκδηλωθεί «ενέργεια» στο αεροπλάνο, δηλαδή είτε θα έχει τοποθετηθεί βόμβα είτε θα γίνει αεροπειρατεία.

Αποδέκτης της συγκεκριμένης πληροφορίας ήταν η ΕΥΠ και την διαβίβασε στις άλλες αρμόδιες ελληνικές Αρχές, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει μεγάλη κινητοποίηση.

Δείτε live εικόνα: 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ