Συναγερμός για την κακοκαιρία Elias: «Χτυπά» την Θεσσαλία, ποιες άλλες περιοχές θα επηρεαστούν – Δείτε LIVE την πορεία της

Η κακοκαιρία Elias είναι ήδη εδώ και στην Καρδίτσα βρέχει από τα ξημερώματα. Η πολύπαθη από την κακοκαιρία Daniel, Θεσσαλία βρίσκεται στο επίκεντρο σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εξέδωσε η ΕΜΥ και οι Αρχές βρίσκονται επί ποδός.

Αρναούτογλου για την επερχόμενη κακοκαιρία: Σε Θεσσαλία και Στερεά τα μεγαλύτερα ύψη βροχής

Σήμερα βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν σε Θεσσαλία, Δυτική Μακεδονία, τα δυτικά τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας και την κεντρική Στερεά. Πρόσκαιρα είναι πιθανό να επηρεαστούν το Ιόνιο, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και η βόρεια Πελοπόννησος. Σημειώνεται ότι στη Θεσσαλία τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στους νομούς Καρδίτσας και Τρικάλων καθώς και στα δυτικά και βόρεια του νομού Λάρισας.

Η συγκεκριμένη κακοκαιρία θα έχει διάρκεια πέντε ημερών. Έως και την Πέμπτη, όταν και θα εξασθενήσει, θα έχει διασχίσει όλη την Ελλάδα, ακόμη και τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Στη Θεσσαλία ο Στρατός για την επερχόμενη κακοκαιρία – Σε ετοιμότητα ελικόπτερα και πεζοναύτες με λέμβους

Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη σε κατοίκους στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, των Σποράδων, της Φθιώτιδας και της Βόρειας Εύβοιας για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα από πρωινές ώρες της Δευτέρας και για τα επόμενα δύο 24ώρα.

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας 25 Σεπτεμβρίου 2023 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), το σύστημα κακοκαιρίας που θα προκαλέσει ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών, λαμβάνει την ονομασία Elias. Η Αττική αναμένεται να επηρεαστεί ιδιαίτερα την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Κακοκαιρία: Μήνυμα του 112 σε 4 περιοχές – «Περιορίστε τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων»

Δείτε LIVE την πορεία της

Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων

Τη Δευτέρα (25-09-2023) βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν κυρίως στην Θεσσαλία, καθώς και στην δυτική Μακεδονία, τα δυτικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας και την κεντρική Στερεά. Πρόσκαιρα είναι πιθανό να επηρεαστούν το Ιόνιο, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και η βόρεια Πελοπόννησος. Σημειώνεται ότι στη Θεσσαλία τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στους νομούς Καρδίτσας και Τρικάλων καθώς και στα δυτικά και βόρεια του νομού Λάρισας.

Την Τρίτη (26-09-2023) βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά (πλην της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης) και προς τις βραδινές ώρες στις Σποράδες και την βόρεια Εύβοια. Στην Θεσσαλία τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στους νομούς Καρδίτσας, Τρικάλων, Μαγνησίας και στα νότια τμήματα του νομού Λάρισας.

Την Τετάρτη (27-09-2023) σε όλη σχεδόν τη χώρα προβλέπονται βροχές, ενώ καταιγίδες τοπικά ισχυρές θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, την ηπειρωτική χώρα (κυρίως στη Θεσσαλία, τη Στερεά και την Πελοπόννησο), τις Σποράδες, την Εύβοια, τη δυτική Κρήτη και πιθανώς στις δυτικές Κυκλάδες. Επισημαίνεται ότι στη Θεσσαλία τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στο νομό Καρδίτσας και στα ανατολικά τμήματα του νομού Μαγνησίας.

Την Πέμπτη (28-09-2023) σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Έως το μεσημέρι τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις Σποράδες, τη Μαγνησία, τη βόρεια Εύβοια, και τα βορειοανατολικά τμήματα της Στερεάς.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ