Συμμορία ανηλίκων στην Πολυτεχνειούπολη: Τα «ντου» στα δωμάτια, τα σφυριά, οι σπασμένες κλειδαριές και οι τιμοκατάλογοι

Νέες άγνωστες λεπτομέρειες από τη δράση της συμμορίας που έκανε κλοπές και πουλούσε ναρκωτικά μέσα στις φοιτητικές εστίες της Πολυτεχνειούπολης, αποκαλύπτει το enikos.gr.

του Μίλτου Σακελλάρη

Από την έρευνα προέκυψε πως οι δράστες διέθεταν ποικιλία ναρκωτικών. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό της ασφάλειας, σε μία διαδικτυακή ομάδα διαφήμιζαν τον τιμοκατάλογο για την πώληση κάνναβης.

Είναι χαρακτηριστικό πως όσο διαφοροποιούνταν οι ποικιλίες τόσο μεγάλωναν οι τιμές:

  • Og Kush 20g: 200 ευρώ
  • Lemon Haze 15g: 150 ευρώ
  • Pineapple express 15g: 140 ευρώ
  • Sour Diesel 10g: 100 ευρώ
  • Gorilla Glue 20g: 200 ευρώ
  • Scout Cookies 15g: 85 ευρώ
  • White Widow 10g: 90 ευρώ.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αθηνών ανέφεραν αρχικά σχετικά με την υπόθεση πως «το τελευταίο χρονικό διάστημα περιήλθαν πληροφορίες στην Υπηρεσία μας για δομημένη ομάδα, αποτελούμενη από ανήλικα άτομα, τα οποία τυγχάνουν μαθητές στο 1Ο ΕΠΑΛ Ζωγράφου και δραστηριοποιούνται στη διάπραξη κλοπών από καταστήματα υγειονομικούς ενδιαφέροντος και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην περιοχή του Ζωgράφου, Βύρωνα και Καισαριανής. Οι πληροφορίες ανέφεραν πως τα άτομα χρησιμοποιούσαν ως ορμητήριο το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Χαρακτηριστικό της οργάνωσης είναι και το γεγονός πως χρησιμοποιούσαν τα δωμάτια του κτιρίου των φοιτητικών εστιών, ενώ εντός του χώρου του πολυτεχνείου κινούνταν με κλεμμένο δίκυκλο όχημα, τα οποία στάθμευαν αποκλειστικά μέσα στη σχολή.

Ένας από τους φύλακες της σχολής είχε καταθέσει στις αρχές πως «πέντε με έξι άτομα νεαρής ηλικίας παραβίασαν την πόρτα του θυρωρείου των φοιτητικών εστιών και παρά τις προτροπές εισήλθαν στον χώρο κρατώντας σφυρί και λοστό στα χέρια. Στη συνέχεια έκοψαν το καλώδιο του τηλεφώνου και προκάλεσαν φθορές στον χώρο. Επιπλέον κατά τη διαφυγή τους άφησαν ένα σφυρί με το οποίο έσπασαν τις κλειδαριές από τις πόρτες».

«Επιπλέον για χρονικό διάστημα δύο εβδομάδων είχαν καταλάβει τα δωμάτια 665 και 666 που βρίσκονταν στον έκτο όροφο του κτιρίου των εστιών ενώ έπειτα από λίγο κατέλαβαν και έτερα δωμάτια σε υψηλότερους ορόφους», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο διαβιβαστικό της υπόθεσης.

Οι διάλογοι

Σε μία από τις συνομιλίες ένας από τους δράστες ενημερώνει έναν ενδιαφερόμενο πελάτη πως διαθέτει προς πώληση κοκαΐνη και χάπια σε χαμηλή τιμή. «Έχω καθαρή κοκαΐνη και χάπια σε χαμηλή τιμή», ανέφερε στο μήνυμά του.

Χαρακτηριστική είναι και άλλη συνομιλία όπου ο ένας από τους ανηλίκους αναφέρει τα εξής σε έναν πελάτη: «άκου αν βρεις κάποιον να θέλει χάπια έκσταση ή κανένα LSD χάπι πες μου. Γιατί έχω κάτι ωραία χάπια που είναι για καλό πούλημα. Και πάμε μαζί να πάρεις και εσύ κανένα λεκ.».

Σε άλλη συνομιλία καταγράφονται ακόμη και οι τιμές για τις οποίες παρέχονταν οι ναρκωτικές ουσίες.

  • Ανήλικος διακινητής: Έλα μπρο, έχω καθαρή κοκαΐνη και καλά χάπια.
  • Πελάτης: Μαύρο αδερφέ θέλω.
  • Ανήλικος διακινητής: Έχω, πόσο θες;
  • Πελάτης: Μπρο μου θέλω 3. 10 ευρώ το g?
  • Ανήλικος διακινητής: Ναι, που θες συνάντηση; Θες Ευαγγελισμό;

Στην ίδια συνομιλία ο διακινητής ενημερώνει τον πελάτη πως έχει… μάθημα και εκείνος τον ρωτάει πότε τελειώνει.

Οι δράστες σε αρκετές φωτογραφίες που έστελναν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έκαναν επίδειξη των ναρκωτικών που διέθεταν προς πώληση.

συμμορία Πανεπιστημιούπολη

συμμορία Πανεπιστημιούπολη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ