Συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη

Συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη

Είκοσι άτομα (12 άντρες και οκτώ γυναίκες) συνελήφθησαν στη διάρκεια της επιχείρησης “σκούπα” που πραγματοποίησε ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, στην 4η Δημοτική Κοινότητα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της πειρατείας των μπλε κάδων (ανακύκλωσης).

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις υγειονομικού κανονισμού και υγειονομικών διατάξεων και αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε παρουσία Εισαγγελικής Αρχής, διενεργήθηκε από την Ελληνική Αστυνομία έλεγχος στοιχείων και έρευνες σε τέσσερα διαμερίσματα, όπου διέμεναν Ρομά (βουλγαρικής καταγωγής) και στα οποία είχαν αποθηκευτεί μεγάλες ποσότητες ανακυκλώσιμων υλικών καθώς και τροχήλατες ιδιοκατασκευές με αντικείμενα και υλικά από τις περισυλλογές.

Επιπλέον, οι αλλοδαποί είχαν σταθμεύσει επτά Ι.Χ αυτοκίνητα στις παρακείμενες οδούς, τα οποία χρησιμοποιούσαν ως αποθηκευτικούς χώρους. Τα οχήματα απομακρύνθηκαν σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν κλιμάκιο της Ελληνικής Αστυνομίας, το Τμήμα Καθαριότητας (Γραφείο Καθαριότητας της 4ης Δημοτικής Κοινότητας και του Γραφείου Ογκωδών) και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ