Συγκλονίζει η μητέρα της Γαρυφαλλιάς: Δεν προλάβαμε να της πούμε τελευταία φορά “σ’ αγαπώ”

Συγκλονίζει η μητέρα της Γαρυφαλλιάς, η οποία δολοφονήθηκε το περασμένο καλοκαίρι στη Φολέγανδρο από τον σύντροφό της.

Η κα Αλεξάνδρα Ψαράκου εξήγησε γιατί πήγε να παραλάβει το μεταπτυχιακό της αδικοχαμένης κόρης της, πώς διαχειρίζεται τον πόνο της, ενώ αποκάλυψε τι θα έκανε αν συναντούσε τον δολοφόνο της κόρης της.

«Ποτέ δεν φεύγουν τα νεκρά παιδιά, είναι αλήθεια, αυτό δεν μπορεί να μας το πάρει κανείς. Γιατί με αυτά τα παιδιά έχουμε ζήσει όμορφες στιγμές. Κρατάμε σαν φυλαχτό μέσα μας τις αναμνήσεις» είπε η μητέρα της Γαρυφαλλιάς, , μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Μητέρα Γαρυφαλλιάς: Δεν προλάβαμε να της πούμε τελευταία φορά “σ’ αγαπώ”

Αναφερόμενη στην απώλεια της Γαρυφαλλιάς, η κα Ψαράκου, τόνισε ότι «δεν υπάρχει κάποια οδός που μπορείς να πατήσεις. Κάθε άνθρωπος το διαχειρίζεται με τον τρόπο του. Εμένα μου δίνουν δύναμη τα παιδιά μου. Είναι απώλεια. Είναι ξερίζωμα»

Και συνέχισε με δάκρυα στα μάτια : «Έχει φύγει με το ζόρι. Δεν πρόλαβα ούτε εγώ ούτε τα αδέρφια της να της πούμε πράγματα, να της πούμε τελευταία φορά “σ’ αγαπώ”, “είμαι περήφανη”».

«Είμαστε πολλές οι μανάδες που χάσαμε τα παιδιά μας και προσπαθούμε μέσα από τον πόνο μας να γίνει κάτι καλό. Προσπαθώ να σταθώ στο ύψος της Γαρυφαλλιάς γιατί θα έκανε κάτι πολύ καλό στη ζωή της» πρόσθεσε η κυρία Ψαράκου.

«Δεν μπορούμε να κάτσουμε άλλο με σταυρωμένα χέρια. Δεν αντέχουμε. Η κοινωνία δεν αντέχει. Προσπαθούμε μέσα από τον πόνο μας να βγει κάτι καλό για την κοινωνία. Η Γαρυφαλλιά είχε όνειρα, δεν πρόλαβε» ανέφερε η μητέρα της Γαρυφαλλιάς

Για τον τρόπο που έχασε την κόρη της, η μητέρα της Γαρυφαλλιάς εξομολογήθηκε: «Δεν είχα κανένα προαίσθημα απλά επειδή ήξερα το παιδί μου, δεν μου άρεσε ο τρόπος που θα πήγαινε διακοπές, πίστευα ότι δεν θα της άρεσε το κάμπινγκ. Τίποτα άλλο δεν είχε περάσει από το μυαλό μου. Την είχα ρωτήσει “παιδί μου θα είσαι καλά εκεί μαζί του;” και μου είχε πει “ναι βρε μαμά, γιατί να μην είμαι;”».

Μητέρα Γαρυφαλλιάς

“Κακοποίηση των γυναικών υπήρχε πάντα αλλά κλείναμε τα μάτια”

«Η πατριαρχία πάντα υπήρχε. Κακοποίηση των γυναικών υπήρχε πάντα αλλά κλείναμε τα μάτια, κλείναμε τα αυτιά μας. Τώρα δεν τα κλείνουμε και φεύγουμε. Λέμε “όχι” και το πληρώνουμε με τη ζωή μας. Για μένα, αυτά τα κορίτσια είναι ήρωες. Η κόρη μου, η Ερατώ, η Ελένη Τοπαλούδη, η Καρολάιν, η Ντόρα από τη Ρόδο» συγκλονίζει.

«Αν συναντούσα τον δολοφόνο της κόρης μου θα τον ρωτούσα γιατί τη σκότωσε. Αλλά ξέρω ότι δεν υπάρχει απάντηση. Πιστεύω ότι τη σκότωσε επειδή είπε “όχι” και ήταν γυναίκα. Αν ήταν εκεί με έναν φίλο του και έχαναν το δρόμο ή “χαλούσε η φάση” δεν θα τον σκότωνε.  Αυτή η φράση του αυτή ήταν προκλητική. Αν τον έβλεπα θα τον έφτυνα» αποκάλυψε η μητέρα της Γαρυφαλλιάς.

Τέλος για το πώς πήρε την απόφαση να παραλάβει το πτυχίο της κόρης της αλλά και πώς ένιωθε την ώρα που μιλούσε, η μητέρα της Γαρυφαλλιάς ανέφερε ότι «την ώρα που μιλούσα, νόμιζα ότι μιλούσε η Γαρυφαλλιά, είχε μπει στην ψυχή μου. Έπρεπε να το κάνω γιατί έτσι θα ήταν χαρούμενη η Γαρυφαλλιά και ήταν φόρος τιμής να πάρω το χαρτί».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ